علمی

پلای وود یا تخته چندلایی چیست؟ + مراحل ساخت

تخته چندلایه

دنیای اطلاعات: پلای وود یک تخته چوبی مهندسی شده است که با نام تخته چند لایی هم شناخته می‌شود. در پلای وود مجموعه‌ای از ورق‌های چوبی بر روی یکدیگر با ترکیب چسب چوب و فشار دستگاه، پرس می‌شوند تا یک ورق یکپارچه چوبی تشکیل شود. در سیستم‌های پرس ورق معمولا …

ادامه مطلب »

ویژگی‌های شکست شیشه‌ای

شکست سه نوع شیشه متفاوت

دنیای اطلاعات: در صورت شکستن، شکستگی های شیشه ای با توجه به نوع شیشه، ویژگی های خاصی دارند. شکل پایین مشخصه های شکست را برای شیشه فلوت، سکوریت و لمینیت نشان می دهد که در استاندارد BS 6262-4: 2005 (2005) شرح داده شده است. شیشه فلوت در دسته شیشه ای …

ادامه مطلب »

شیوه‎ی محاسبه درصد به همراه مثال

Learn To Calculate The Percent

دنیای اطلاعات: در دنیای ریاضیات یکی از محاسبات پر کاربردی که وجود دارد، درصد (Percent) است که با علامت % نشان داده می‌شود. شما موقع حرف زدن ممکن است بارها از واژه درصد استفاده کرده باشید! برای مثال بگویید فلانی صد در صد در کنکور قبول می‌شود! یعنی این که …

ادامه مطلب »

ماه‌های سال به ترتیب شمسی، میلادی، قمری

تقویم

دنیای اطلاعات: همانطور که می دانید ماه های سال میلادی و قمری و شمسی با هم تفاوت دارند چه از نظر اسم و چه از نظر زمان آغاز و پایان آن ها. اگر می خواهید در مورد ماه های سال میلادی و قمری و خورشیدی بیشتر بدانید این مقاله را …

ادامه مطلب »

کره زمین به شرق می‌چرخد، پس چرا پرواز به غرب سریع‌تر نیست؟

جهت چرخش کره زمین

دنیای اطلاعات: برخلاف تصور رایج و با وجود چرخش زمین به سوی شرق، پرواز به سوی غرب سریع‌تر نیست. به گزارش دنیای اطلاعات و به نقل از ساینس‌الرت، کره زمین با سرعتی حدود ۱۶۷۰ کیلومتر در ساعت به سوی شرق می‌چرخد، هرچه در جو آن است نیز با سرعت حدود …

ادامه مطلب »

کیسه هوا (Airbag) چگونه کار می‌کند؟

کیسه هوا

دنیای اطلاعات: اختراع ایربگ، یا همان کیسه‌ی هوا برای اولین بار در سال ۱۹۵۱ ثبت گردید و دو سال بعد، توسط مهندسین Walter Linderer از آلمان و John Hetrick از آمریکا منتشر شد. اولین ایربگ نیز در سال ۱۹۷۰ به جهت بالا بردن سطح ایمنی سرنشینان بر روی خودروها نصب …

ادامه مطلب »

آیا ما واقعا وجود داریم یا نه؟ بررسی فلسفه توهم بزرگ!

آیا ما وجود داریم؟

دنیای اطلاعات: از چوانگتسی که نمی‌دانست خواب پروانه دیده یا پروانه‌‌ایست که خواب چوانگتسی می‌بیند تا نظریه ریسمان که هر آنچه هست را حاصل ارتعاش ریسمان‌های انرژی می‌داند، آنقدر در ناموجود بودن همه محسوسات عالم گفته‌اند که حق است به فکر بیفتیم. دارید پشت مانیتور این‌ها را می‌خوانید؟ یا فقط …

ادامه مطلب »

عجیب‌ترین‌های دنیای علم و تکنولوژی

عجیب‌ترین اتفاقات دنیای علم و تکنولوژی در سال ۲۰۱۷

دنیای اطلاعات: مشکل آینده این است که تحقق آن به این زودی‌ها اتفاق نمی‌افتد. برای همین آن را «آینده» نامیده‌ایم. ما قدر زمان حال را نمی‌دانیم و همیشه در انتظار آینده هستیم. هرچند، سرعت پیشرفت‌ها در تمام عرصه‌ها آن‌قدر زیاد شده که ما روزبه‌روز به آینده‌ی مشابه فیلم‌های علمی-تخیلی نزدیک‌تر …

ادامه مطلب »

رتبه بندی کشورها بر اساس هوش متوسط آنها

فهرست کشورها بر پایه ضریب هوشی

دنیای اطلاعات: فهرست کشورها بر پایه ضریب هوشی نشان دهنده میانگین ضریب هوشی هر کشور و جایگاه آن کشور در جهان است. بر پایه این فهرست باهوش‌ترین مردم دنیا به شرق آسیا و کم هوش تربن مردم نیز به جنوب آفریقا تعلق دارند. ضریب هوشی چیست؟ ضریب هوشی یا بهره …

ادامه مطلب »

کربن ۱۴ و تشخیص دقیق عمر

کربن 14

دنیای اطلاعات: با مشخص کردن اینکه چه مقدار از هسته ای رادیواکتیو باقی مانده است متوجه می‌شویم که چند نیمه عمر ماده سپری شده و چون نیمه عمر عناصر را می‌دانیم به راحتی می‌توانیم سن اشیاء قدیمی را محاسبه نماییم. عمر اشیاء قدیمی به کمک ایزوتوپ های رادیواکتیو کربن ۱۴ …

ادامه مطلب »