دنیای اطلاعات: شاید شما هم این مثال به گوشتان خورده باشد که هر کجای دنیا که بروید باز هم آسمان آبی است. اما تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که این رنگ آبی از کجا می آید؟ یا اینکه آیا واقعا آبی است یا ما آن را …
ادامه مطلب »نجوم
کره زمین به شرق میچرخد، پس چرا پرواز به غرب سریعتر نیست؟
دنیای اطلاعات: برخلاف تصور رایج و با وجود چرخش زمین به سوی شرق، پرواز به سوی غرب سریعتر نیست. به گزارش دنیای اطلاعات و به نقل از ساینسالرت، کره زمین با سرعتی حدود ۱۶۷۰ کیلومتر در ساعت به سوی شرق میچرخد، هرچه در جو آن است نیز با سرعت حدود …
ادامه مطلب »علت سیاهی آسمان شب چیست؟
دنیای اطلاعات: آیا تا به حال به ذهن شما خطور کرده است که بپرسید چه تعداد کهکشان در فضا وجود دارد یا علت سیاهی و تاریکی مطلق کهکشان چیست ؟می خواهیم به برخی پرسش های شما در این زمینه پاسخ دهیم آیا تلسکوپ ها قادرند تمامی کهکشان ها و ستارگان …
ادامه مطلب »آیا سفر در زمان و مسافرت با ماشین زمان تحقق خواهد یافت؟
دنیای اطلاعات: واقعیت این است که قبل از قرن بیستم، موضوع سفر در زمان و ساخت ماشین زمان تنها نوعی رویاپردازی بود که به خاطر جذابیتهای فراوان آن، بیشتر در ادبیات داستانی به چشم میخورد. در واقع تا آن زمان، سفر در زمان به لحاظ علمی ناممکن تصور میشد. برای …
ادامه مطلب »اطلاعاتی از ساختمان فضاپیماها + تصاویر
دنیای اطلاعات: ساختمان فضاپیما عبارت است از یک اتاقک جعبه مانند سبک وزن که از ترکیب گرافیت (کربن طبیعی) با اندود پلاستیکی ساخته شده و بر روی یک هسته لانه زنبوری قرار گرفته. این ساختمان, محکم اما سبک است و پایگاه مناسبی برای ابزارهای علمی محسوب می شود. مثلا ساختمان …
ادامه مطلب »سال نوری چیست و چه کاربردی دارد؟
دنیای اطلاعات: سال نوری یا Light-year یکی از یکاهایی است که به مخفف به صورت «ly» نشان میدهند و برای سنجش طول یا درازا است که بیشتر در محاسبات مربوط به کیهانشناسی و نجوم بهکار میرود. سال نوری طبق تعریف برابر است با مسافتی که نور در خلاء در مدت …
ادامه مطلب »چرا سال کبیسه ۳۶۶ روز است؟
دنیای اطلاعات: جواب آن خیلی ساده است ، هر یک سال ۳۶۵ روز و ۶ ساعت است. یعنی این مدت طول می کشد تا زمین یک دور کامل به دور خورشید بچرخد. در روزهای قدیم تر مردم به این ۶ ساعت اهمیتی نمی دادند و یک سال را همان ۳۶۵ …
ادامه مطلب »نکات جالب در مورد سیاه چاله های فضایی
دنیای اطلاعات: اگر شما هم به ستاره شناسی علاقه مند هستید یا اینکه فیلم اخیر کریستوفر نولان به نام Interestellar یا در میان ستارگان را دیده باشید، با پدیدهای به نام سیاه چاله آشنایی دارید. برای آشنایی بیشتر با این جاروبرقیهایی که در میان ستارگان حضور دارند این مقالهی کجارو …
ادامه مطلب »کشف بزرگ ترین منظومه ستاره ای
دنیای اطلاعات: اخترشناسان توانستهاند بزرگترین منظومهی ستارهای که تا به حال کشف شده است را پیدا کنند. این منظومهی ستارهای، سیارهای بزرگ دارد که هر دور گردش آن به دور ستارهی مادر، نزدیک به یک میلیون سال طول میکشد. منظومه ی کشف شده، سه برابر از بزرگترین منظومهی شناخته شدهی …
ادامه مطلب »چند کهکشان در عالم وجود دارد؟
دنیای اطلاعات: طبق نقشهبرداری ستارشناسان از کیهان و بهترین تخمینهای آنها، چیزی در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد کهکشان در عالم وجود دارد. کهکشان راهشیری که خورشید و منظومهی شمسی ما در آن قرار دارد، یکی از کهکشانهای متوسط عالم است. کهکشان راهشیری نیز در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد …
ادامه مطلب »