دانشمند

دانشمند کسی است که در یکی از شاخه‌های دانش چیره‌دست است و از روش علمی برای انجام پژوهش بهره می‌برد. امروزه بیشتر منظور از دانشمند کسانی هستند که پایه‌های دانشگاهی و علمی را تا سطوح بسیار بالا طی کرده و پیشه خود را آموزاندن، ورزیدن و پژوهیدن دانش و مسائل علمی قرار داده‌اند.

گوتلیب دایملر (مخترع)

گوتلیب دایملر

دنیای اطلاعات: گوتلیب دایملر متولد ۱۷ مارس ۱۸۳۴ – درگذشته ۶ مارس ۱۹۰۰؛ مخترع، مهندس، مکانیک و صنعت‌گر آلمانی بود، که در شرندورف واقع در پادشاهی وورتمبرگ، که بخشی از کنفدراسیون آلمان محسوب می‌شد، به دنیا آمد. این بخش، هم‌اکنون به کشور آلمان تعلق دارد. وی یکی از پیشگامان ساخت …

ادامه مطلب »

رودلف دیزل (مخترع)

مخترع موتور دیزل

دنیای اطلاعات: رودلف کریستیان کارل دیزل متولد ۱۸ مارس ۱۸۵۸ درگذشته ۲۹ سپتامبر ۱۹۱۳؛ مخترع و مهندس مکانیک آلمانی و مشهور برای اختراع موتور دیزل است. تنها از طریق نام این مرد، می‌توان به نقشه وی در شکل گرفتن جامعه امروز پی برد. رودلف کریستیان کارل دیزل نقش زیادی در …

ادامه مطلب »

ریحانه سریری (دانشمند)

پروفسور ریحانه سریری

دنیای اطلاعات: ریحانه سریری متولد ۱۳۳۲ در مشهد؛ زیست‌شناس و استاد تمام بیوشیمی ایرانی و برنده دو جایزه و عنوان «Research Grant» از انجمن سلطنتی شیمی بریتانیا (British Royal Society of Chemistry) است. او تا آبان‌ماه سال ۱۳۹۳، مدیر گروه زیست‌شناسی دانشگاه گیلان بوده و در حال حاضر، استاد تمام …

ادامه مطلب »

فریدون عباسی دوانی (دانشمند)

فریدون عباسی دوانی

فریدون عباسی دوانی متولد ۲۰ تیر ۱۳۳۷ در کازرون؛ فیزیکدان ایرانی و رئیس سابق سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران است. عباسی در جبهه‌های جنگ تحمیلی نیز حضور داشته و بعد از جنگ دکترای فیزیک هسته‌ای گرفته‌است.

ادامه مطلب »

مایکل فارادی (فیزیک‌دان)

Michael Faraday

در بیست سالگی در سال ۱۸۱۲ در پایان شاگردیش او در سخنرانیهای دانشمند سرشناس شیمی، همفری داوی، رئیس انجمن رویال، شرکت کرد. سپس فارادی یک کتاب ۳۰۰ صفحه‌ای بر اساس سخنرانی‌های دیوی به او ارسال کرد. پاسخ دیوی سریع و مهربانانه و دلچسب بود. وقتی دیوی بینایی خود را به …

ادامه مطلب »

غیاث‌الدین جمشید کاشانی (ریاضیدان)

الکاشی

جمشید ملقب به غیاث‌الدین، فرزند پزشکی کاشانی به نام مسعود حدود سال ۷۹۰ قمری (۱۳۸۸ میلادی)، در کاشان چشم به جهان گشود. او در همه ی آثارش خود را چنین معرفی کرده‌است: کمترین بندگان خداوند (یا نیازمندترین بندگان خدا به رحمت او)، جمشید، پسر مسعود طبیب کاشانی، پسر محمود پسر …

ادامه مطلب »

جولیوس رابرت اوپنهایمر (مخترع بمب اتمی)

جولیوس رابرت اوپنهایمر

موسسه مطالعات پیشرفته پس از پایان جنگ جهانی دوم، او به کل تک بازگشت اما پس از مدت کوتاهی در ۱۹۴۷ به پیشنهاد لویس استراوس، به مدیریت مؤسسه مطالعات پیشرفته منصوب شد و تا ۱۹۶۶ مدیر این مؤسسه بود. لغو اجازه امنیتی در اوج دوران مک کارتیسم، در سال ۱۹۵۴، …

ادامه مطلب »

توماس آلوا ادیسون

thomas edison

منلو پارک ادیسون مدت‌ها این فکر را در سر داشت که کارگاهش را به محل بازتر و بزرگ‌تری منتقل کند. با فراهم شدن سرمایه کافی، سرانجام در سال ۱۸۷۶ م. در منطقه «منلوپارک» نیوجرسی یک لابراتوار پژوهشی مجهز بنیاد نهاد و گروهی از افراد لایق و مستعد را به همکاری …

ادامه مطلب »

تسای لون (مخترع)

تسای لون یا سای لون مخترع چینی کاغذ و از خواجگان دربار امپراتوری هان شرقی بود. هرچند که کاغذ پیش از تسای لون نیز در چین تولید می‌شد ولی او با ابداع شیوه‌ای نوین و افزودن موادی جدید به ترکیبات مورد نیاز آن، اولین کاغذ با الیاف گیاهی به شکل آنچه که امروزه وجود دارد را تولید نمود.

ادامه مطلب »