مطالب از سراسر وب

فریدون عباسی دوانی (دانشمند)

دنیای اطلاعات: فریدون عباسی دوانی متولد ۲۰ تیر ۱۳۳۷ در کازرون؛ فیزیکدان ایرانی و رئیس سابق سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران است. عباسی در جبهه‌های جنگ تحمیلی نیز حضور داشته و بعد از جنگ دکترای فیزیک هسته‌ای گرفته‌است.

سوابق علمی

از ابتدای انقلاب عضو سپاه پاسداران بوده و سه دور در جنگ ایران و عراق حضور داشته‌است وی بعد از جنگ دکترای فیزیک هسته‌ای گرفته‌است.
عباسی از متخصصین لیزری است که در طرح جداسازی و غنی‌سازی اورانیوم با لیزر نیز شرکت داشته‌است. وی ریاست گروه فیزیک در دانشگاه امام حسین سپاه پاسداران هم دارد ولی به‌ندرت به این دانشگاه می‌رود. وی روز دهم اردیبهشت ۱۳۸۶ توسط محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور به علت خدمات علمی به کشور، به عنوان استاد نمونه کشوری انتخاب شد و ۲۷ مهر ۱۳۸۹ نیز در مراسمی در دانشگاه شهید بهشتی که با حضور پرویز داوودی و غلامعلی حدادعادل برگزار شد، مورد تقدیر قرار گرفت.
فریدون عباسی دوانی از سال ۱۳۷۲ عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه امام حسین سپاه شده است؛ و در ادامه به ریاست دانشکده فیزیک این دانشگاه رسیده‌است.
عباسی عضو شورای مرکزی انجمن هسته‌ای ایران است که مقر آن نیز پژوهشکده کاربرد پرتو سازمان انرژی اتمی است.

فریدون عباسی

تولد: ۲۰ تیر ۱۳۳۷
محل تولد: روستای دوان، کازرون
ملیت: ایرانی
حزب سیاسی: جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی
مذهب: اسلام ، شیعه

سوابق کاری

۱- معاون دانشجویی – فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی ۱۳۸۶-۱۳۸۵
۲- موسس و دبیر انجمن هسته‌ای ایران ۱۳۸۵-۱۳۸۲
۳- رئیس گروه فیزیک دانشگاه امام حسین(ع) ۱۳۸۵-۱۳۸۳
۴- رئیس پژوهشکده دانشگاه مالک‌اشتر ۱۳۸۴-۱۳۷۹
۵- معاون تحصیلات تکمیلی دانشگاه امام حسین(ع) ۱۳۷۹-۱۳۷۶
۶- مدیر اجرائی و مشاور حوزه معاونت دانشجوئی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۱۳۷۶-۱۳۷۳
۷- رئیس مرکز آموزش و تحقیقات فیزیک دانشگاه امام حسین(ع) ۱۳۷۲-۱۳۷۰
۸- مسئول پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی استان فارس و شرکت در عملیات‌های مختلف از شروع تا پایان دفاع مقدس

سوابق آموزشی

۱- تدریس در مقطع کارشناسی فیزیک
۲- تدریس در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی هسته‌ای
۳- راهنمائی چندین رساله دکتری و پایان‌نامه کارشناسی ارشد
۴- عضو هیئت علمی دانشیار پایه ۲۸ دانشگاه شهید بهشتی
وی روز دهم اردیبهشت ۱۳۸۶ توسط احمدی نژاد به علت خدمات علمی به کشور، به عنوان استاد نمونه کشوری انتخاب شد و ۲۷ مهر ۱۳۸۹ نیز در مراسمی در دانشگاه شهید بهشتی که با حضور پرویز داوودی و غلامعلی حدادعادل برگزار شد، مورد تقدیر قرار گرفت.

سوابق پژوهشی

۱- راه‌اندازی نرم‌افزارهای هسته‌ای در زمینه محاسبات راکتور، دزیمتری و اندازه‌گیری تابش‌های هسته‌ای
۲- طراحی و ساخت آشکارسازها و سیستم‌های ثبت و پردازش داده‌های هسته‌ای
۳- طراحی و ساخت هدف‌های هسته‌ای برای تولید نوترون
۴- طراحی و ساخت دستگاه پلاسمای کانونی و دستگاه‌های تشخیصی مرتبط با آن
۵- طراحی و ساخت اجزاء شتابگر خطی الکترون
۶- ارائه ۲۵ مقاله در کنفرانس‌های داخلی و خارجی
۷- ارائه ۱۵ مقاله در مجلات علمی و پژوهشی داخلی و خارجی
وی از متخصصین لیزری است که در طرح جداسازی و غنی‌سازی اورانیوم با لیزر نیز شرکت داشته است.
عباسی ریاست گروه فیزیک در دانشگاه امام حسین (ع) را بر عهده دارد.
وی از سال ۱۳۷۲ عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه امام حسین (ع) شده و در ادامه به ریاست دانشکده فیزیک این دانشگاه رسیده‌است.
عباسی عضو شورای مرکزی انجمن هسته‌ای ایران است.

تحریم

قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت، از فردی به نام فریدون عباسی دوانی با عنوان «دانشمند ارشد وزارت دفاع و مرتبط با انستیتو فیزیک کاربردی» ایران نام برده و او را مشمول تحریم قرار داده است.

ترور

فریدون عباسی دوانی صبح روز ۸ آذر ۱۳۸۹ در یک سو قصد، منتسب به عوامل موساد، در میدان دانشجوی تهران مجروح شد و به بیمارستان انتقال پیدا کرد. در حالی که مشغول رانندگی بود متوجه نصب بمب توسط یک موتورسوار به در ماشین شد و در همین لحظه از خودرو بیرون پرید و از این ترور جان سالم به در برد.

ریاست سازمان انرژی اتمی

پیش از او علی اکبر صالحی این منصب را در اختیار داشت اما وی پس از برکناری متکی به عنوان وزیر امور خارجه منصوب شد و بعد از آن محمود احمدی‌نژاد در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۸۹ او را به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی منصوب کرد. او تا مرداد ۱۳۹۲ این سمت را بر عهده داشت و سپس علی‌اکبر صالحی پس از ترک وزارت خارجه دوباره جایگزین او شد.

اظهارات جنجالی علیه توافق هسته‌ای برجام

در تاریخ ۲۳ تیر ماه ۱۳۹۵ همزمان با یکسالگی توافقنامه برنامه جامع اقدام مشترک هسته‌ای ایران و قدرتهای جهان فریدون عباسی در مصاحبه‌ای با رجانیوز نسبت به روند و اقدامات صورت گرفته در برجام انتقادات تندی را مطرح نمود:

این حرف بسیار مسخره‌ای است که می‌گویند ما جزو صادرکنندگان اورانیوم غنی‌شده هستیم. صادرکننده آب سنگین هستیم. طرف دارد صورتش را با سیلی سرخ نگه می‌دارد. برای اینکه بگوید دستاوردی دارم، می‌گوید جزو صادرکننده‌ها هستیم، شما را مجبور کردند اینها را رقیق یا صادر و آب سنگین را از کشور خارج کنید. وقتی در مذاکره اینها را پذیرفتید، باید خارج کنید. ببینید چقدر شتاب‌زده عمل می‌کنند. قبل از اینکه موعدش برسد، می‌روند و اورانیوم را رقیق یا خارج می‌کنند و آب سنگین را به کشور دیگری می‌فرستند و پولش را هم نمی‌گیرند. یعنی خودمان را از یک ماده استراتژیک که با آن می‌توانیم در یک مذاکرات سیاسی چانه‌زنی کنیم بی‌بهره می‌سازیم، بعد می‌آییم و قیافه می‌گیریم که در این قضیه جزو صادرکنندگان مواد هسته‌ای شده‌ایم. خیر، خیلی چیزهای دیگر بود که می‌شد صادر کرد و اینها را نگه داشت. اینها عوام‌فریبی است.

در تاریخ ۲۴ تیرماه سال ۱۳۹۵ سازمان انرژی اتمی با صدور بیانیه‌ای به این اظهارات پاسخ داد. در قسمتی از این بیانیه آمده است: توصیه ما به تقوی، ترس از خدا، رعایت اخلاق و انصاف، پرهیز از کینه، بغض، عداوت و حسادت است.

منبع: دانشنامه آزاد – باشگاه خبرنگاران جوان

درباره ادمين

مجید کوهی طراح سایت و دانش آموخته مهندسی تکنولوژی جوشکاری است. وی از بحث و مطالعه در مورد فناوری و فلسفه لذت می‌برد، به سبک زندگی اسلامی علاقه دارد و اوقات فراغتش را با کیهان شناسی، طراحی مدارهای الکترونیکی و زمین شناسی می‌گذراند.
تعداد مقالات: 1526 مقاله تا کنون.

دیدگاهتان را بنویسید

  • آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز با علامت‌ * مشخص شده‌اند.
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش تایید می‌شود.