دنیای اطلاعات: خوردن متعادل تن ماهی علاوه بر اینکه ضرری ندارد خیلی هم برای بدن مفید است. در آمریکا خوردن کنسرو تن ماهی بسیار رایج است و انواع کنسروها از ماهی های گوناگون با طعمهای مختلف عرضه میشوند و با توجه به اینکه کنسرو تن ماهی برای مدت طولانی قابل نگهداری است، منبع آسان و سریع دستیابی به پروتئین است. ضمن اینکه وعده غذایی سالم و سرشار از چربی های امگا ۳ به شمار میرود.
مخصوصا برای مسافرت و زمانی که امکان درست کردن غذا وجود ندارد بهترین غذای سالم است. البته برای خوردن تن ماهی بهتر است که محتوی آن را با انواع سبزیجات دیگر مخلوط کنید که علاوه بر افزایش ارزش غذایی، طعم آن نیز بهتر میشود.
ارزش غذایی: کنسرو تن ماهی منبع غنی از پروتئین کم چرب، نیاسین، ویتامینهای ب، دی و آ و مواد معدنی مورد نیاز بدن میباشد و میتوان روزانه یک عدد یا هفتگی ۵ عدد تن ماهی خورد.
فواید سلامتی: خوردن تن ماهی و دیگر ماهیها به دلیل وجود اسیدهای چرب، ریسک سکته مغزی، بیماریهای قلبی، سرطان، ناراحتیهای چشمی و افسردگی و سلامت مغز را بهبود میبخشد و به دلیل وجود فسفر در آن حافظه را تقویت میکند و در کودکان رشد جسمانی آنها را افزایش میدهد. طی آزمایشات انجام شده ثابت شد که خوردن ماهی مخصوصاً در زنانی که ۵ بار در هفته ماهی بخورند، ریسک نارسایی قلبی کاهش مییابد. همچنین روغن موجود در تن ماهی برای پوست و مو مفید است.
چربی امگا ۳: تن ماهی شامل اسیدهای چرب ضروری امگا۳ میشود.امگا ۳ چربی ضروری مفید برای بدن است. همچنین حال روحی را بهبود میبخشد و اگر به اندازه متعادل خورده شود، ایجاد شادابی میکند ولی اگر به مقدار بالا خورده شود بدن دچار افت فشار خون میشود. بنابراین افراد با فشار خون پایین باید محتاط باشند.
البته هر نوع ماهی همچنین تن ماهی به دلیل وجود جیوه در آب دریا به جیوه آلوده میشود. ولی تن ماهی دارای جیوه کمتری است. همچنین خوردن تن ماهی از ماهی سرخ شده سالمتر است. در واقع تن ماهی را فقط باید بر روی حرارت گرم کرد و خورد.
در هر صورت خوردن ماهی برای بعضی افراد ایجاد آلرژی میکند و هر کسی با ایجاد تغییرات در بدنش باید آلرژی را تشخیص دهد و البته از خوردن ماهی اجتناب کند.