مطالب از سراسر وب

گیاه پالایی چیست؟

دنیای اطلاعات: در سال های اخیر ، استفاده از گیاهان برای پاکسازی خاک از انواع آلاینده ها مانند انواع علف کش ها ، حشره کش ها و هیدروکربن ها ی آروماتیک امکان جدیدی به منظور مدیریت پساب ها و فاضلاب ها در اختیار محققان این رشته قرار داده است . این روش راه حلی عملی برای پالایش و تصفیه مقادیر زیاد خاک هایی است که الودگی کمی دارند.

گیاه پالایی

با اینکه تکنولوژیهایی مانند هوادهی و پالایش از طریق میکروارگانیسم ها و جامد سازی بدین منظور بکار میروند ، این کار از لحاظ اقتصادی برای حجم های زیاد خاک مقرون به صرفه نیست.
از طرفی تکنولوژی های خارج از محل ، عملا برای حجم های بالای خاک ناکارامد و گران قیمت به شمار میروند . در این زمینه به نظر میرسد تنها راه عملی ، استفاده از گیاهان به منظور پالایش خاک باشد.
گیاه پالایی عبارتست از استفاده از گیاهان سبز و سایر ارگانیسم های اوتوتروف ( گیاهانی برای تامین نیاز خود به گیاه دیگری وابستگی ندارند) به منظور پاک سازی آلاینده ها در خاک . نکته مهم آنست که وجود گیاهان می تواند باعث تامین کربن ، مواد مغذی و … در خاک شود و در نتیجه باکتری های هتروتروف ( گیاهانی برای تامین نیاز خود به گیاه دیگری وابستگی دارند ) امکان رشد و تجزیه آلاینده ها را پیدا کنند .
مطابق آزمایش ها ، هیدروکربن ها می توانند برای برخی از گیاهان مانند هورمون ها عمل کنند . کاشت درختانی مانند صنوبر که ریشه عمیقی در خاک ایجاد می کند ، می تواند تا ۱۱ درصد آترازین را از خاک رس و شن و تا ۹۱ درصد از خاک شن و سیلیس پاکسازی کند .
به طور کلی هدف از این تکنیک ، افزایش انتقال آلاینده ها از خاک به بخش های هوایی گیاه است ، به گونه ای که با هر بار محصول دهی ، بیشترین میزان آلاینده ها از محیط خاک خارج شود . این روش ارزان قیمت است و منافع مستقیم و غیر مستقیم فراوانی دارد . به عنوان مثال ، منطقه آلوده به آلاینده ها توسط گیاه پوشش داده می شود و مانع انتقال و جابجایی خاک آلوده توسط باد و باران می شود . کاشت ، داشت و برداشت گیاهان فرایندی اشتغال زا و پیوسته است که هزینه زیادی ندارد . علاوه بر این ، میزان تولید مواد زاید در آن بسیار کم است . زیرا در روش شستشوی خاک ، مقدار زیادی مایعات حاوی فلزات سنگین به ویژه منیزیم ، آهن و آلومینیوم تولید می شود.

درباره تسنیم

تعداد مقالات: 1 مقاله تا کنون.

دیدگاهتان را بنویسید

  • آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز با علامت‌ * مشخص شده‌اند.
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش تایید می‌شود.