دنیای اطلاعات: آنتی بیوتیک ها داروهایی هستند که برای درمان و جلوگیری از بیماری های عفونی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده صحیح از آنتی بیوتیک ها می تواند منجر به مرگ یا جلوگیری از رشد باکتری های بیماری زا که بیماری هایی مانند عفونت گوش، مشکلات معده و بیماری های پوستی و … را ایجاد می کنند، شود.
انواع مختلفی از آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از باکتری های مختلف و برخی از انگل ها استفاده می شود. پزشکان بسته به نوع میکروب عامل عفونت، آنتی بیوتیک خاصی را تجویز می کنند.
با این حال آنتی بیوتیک ها نمی توانند با عفونت های ناشی از ویروس ها مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، اغلب سرفه ها و گلودرد مقابله نمایند. آنها همچنین در مقابل عفونت های قارچی نیز موثر نیستند.
امروزه آنتی بیوتیک ها به یکی از پرکابردترین داروهای تجویز شده توسط پزشکان تبدیل شده است. این مسئله خطرناک است زیرا استفاده بیش از حد و یا نادرست از آنتی بیوتیک ها می تواند منجر به مقاومت به آنتی بیوتیک ها شود.
بعلاوه استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها می تواند باکتری مفید و دفاعی طبیعی بدن را که در روده زندگی می کنند، از بین برده و باعث ایجاد عوامل جانبی مانند اسهال، تهوع و ناراحتی خفیف معده می شود.
بقراط در سخنی جالب گفته است که:
اجازه دهید که غذاهای شما داروهای شما باشند و داروهای شما غذاهای شما
این سخن در شرایطی که شما با وجود آنتی بیوتیک های طبیعی فراوان از آنتی بیوتیک های مصنوعی استفاده می کنید، بسیار درست و منطقی به نظر می رسد.
غذاهای زیادی به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کنند و در درمان بسیاری از بیماری ها موثر هستند. بر خلاف آنتی بیوتیک های مصنوعی، آنتی بیوتیک های طبیعی با عفونت های قارچی و ویروسی نیز مبارزه می کنند. بعلاوه آنتی بیوتیک های طبیعی باکتری های مفید بدن را از بین نمی برند.
این آنتی بیوتیک های طبیعی به تنهایی برای درمان عفونت های جدی و خطرناک کافی نیستند. برای عفونت های جدی مانند حصبه، سل و غیره بهتر است که این آنتی بیوتیک های طبیعی به عنوان درمان کمکی همراه با آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک مورد استفاده قرار گیرند.
حتما دوره درمان تجویز شده توسط دکتر را تکمیل نمایید، در غیر این صورت عدم تکمیل دوره درمان می تواند منجر به رشد باکتری ها و حتی مقاومت آنها به داروها شود و در نتیجه بیماری جدی تر شود.
بهترین آنتیبیوتیکهای طبیعی
۱- سیر : سیر مخصوصا سیر خام برای مقابله با آنتی بیوتیک بسیار مناسب است. سیر حاوی رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان است.
۲- عسل : یکی دیگر از بهترین آنتی بیوتیک های طبیعی عسل است که برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن مقابل باکتری استفاده می شود، همچنین برای درمان سوختگی و زخم مناسب است. چای گیاهی وقتی با عسل مخلوط شود به درمان عفونت های داخلی باکتریایی کمک می کند.
۳- پیاز : پیاز هم مثل سیر است، پیاز و سیر بعد از پخته شدن خاصیت آنتی بیوتیکی خود را از دست می دهند. خوردن پیاز خام به کاهش درد، عفونت، سرماخوردگی و سرفه کمک می کند.
۴- کلم : کلم یکی دیگر از آنتی بیوتیک های طبیعی است که ایمنی بدن را بالا میبرد و حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C است. سالاد کلم یا آب کلم خام با عسل تاثیر شگفتی روی بدن می گذارد.
۵- عصاره ی دانه ی گریپ فروت : عصاره گریپ فروت مقابل ویروس های بیشمار، باکتریها، انگل ها و گیاه های قارچی از بدن دفاع می کنند.
۶- سرکه سیب : مطالعات نشان داده که سرکه سیب ویژگی آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کنندگی دارد. شما می توانید به شکل های مختلف از سرکه سیب استفاده کنید.
۷- روغن طبیعی نارگیل : روغن نارگیل ویژگی ضد عفونی کنندگی دارد که به بالا بردن ایمنی بدن و درمان بیماری ها کمک می کند.
۸- زنجبیل : یکی از دسترس ترین آنتی بیوتیک های طبیعی زنجبیل است که در درمان سرماخوردگی ، آنفولانزا، حالت تهوع، درد مفاصل و دل درد استفاده می شود.
۹- دارچین : دارچین یکی از ادویه های غنی است که غذا را خوشبو میکند و حاوی مقادیری آنتی بیوتیک است.
۱۰- پرتقال : پرتقال و آناناس حاوی ویتامین c فراوانی است که ایمنی بدن را بالا می برد و بدن شما را سالم نگه می دارد.