دنیای اطلاعات: طاسی یا کچلی در مردان شایعتر از زنان است؛ الگوهای مختلفی هم برای کچلی در زنان و مردان وجود دارد، اما بروز کچلی در زنان آزاردهندهتر از مردان است. بنابراین با بررسی علل طاسی و کچلی در خانمها، میتوان گام مهم و موثری در پیشگیری از بروز آن برداشت.
کچلی در زنان میتواند تنها به صورت نازک شدن موها، کند شدن رشد موها یا ریزش منطقهای مو در سر باشد که بر خلاف ریزش مو در مردان است و تنها زمانی واژه ریزش مو و کچلی برای زنان به کار میرود که اکثر موهای خود را از دست داده باشند.
۱- آلوپسی آره آتا
آلوپسی آره آتا یک بیماری است که موجب ریزش مو در نقاط مختلف بدن میشود. این بیماری در زنان به مراتب شایعتر از مردان است. آلوپسی آره آتا به معنی کچلی منقطهای نیز به کار میرود. اگر چه این بیماری به طورکامل فرد را کچل نمیکند، اما به احتمال زیاد، موهای نقاط از دست داده شده، برنخواهند گشت.
۲- مصرف برخی داروها
مصرف برخی داروها در برخی خانمها میتواند منجر به ریزش مو شود. داروهایی نظیر رقیق کننده خون، داروهای فشار خون و داروهای تیروئیدی میتوانند باعث ریزش مو شوند.
۳- یائسگی
بسیاری از خانمها در سنین یائسگی، با کم کاری غده تیروئید مواجه میشوند و در ادامه آن، با نازک شدن موهای خود مواجه میشوند. کم کاری غده تیروئید میتواند سبب ریزش مو در بسیاری از افراد شود. کم کاری تیروئید علائم بسیار زیادی در بدن ایجاد میکند که میتوان به افزایش وزن بیدلیل، خستگی، یبوست، افسردگی و مشکل در تمرکز اشاره کرد.
مو، ناخن و پوست شکننده تر شده و بسیار راحت تر میشکند. همچنین زمانی که تخمک گذاری در خانمهای یائسه کم میشود، سطح هورمون استروئیدی در بدن بالا میرود که در نتیجه آن، برخی صفات مردانه مانند کچلی مردانه در خانمها بروز میکند.
۴- استرس و اضطراب
یکی از علتهای زمینهای که منجر به بروز ریزش مو میشود، استرس است. استرس ناشی از فوت یکی از عزیزان یا حتی استرس ناشی از اعمال جراحی میتواند منجر به بروز ریزش مو در خانمها شود. گاهی هم مشاهده میشود که استرس به تنهایی علت ریزش مو نیست، بلکه با علل زمینهای دیگر ترکیب شده و منجر به بروز چنین آسیبی میشود.
۵- ارث و ژنتیک
زمینه ژنتیکی ریزش مو و طاسی میتواند از طریق ژن مادری و یا پدری به زن منتقل شود. دو آنزیم به نام ۵-a ریداکتاز و آروماتاز سبب ریزش مو میشوند.
تذکرات:
– استفاده از وسایل داغ کننده مانند سشوار، اتوی مو و دستگاههای حالت دهنده مو میتواند آسیب زیادی به موها بزند و منجر به ریزش آنها شود.
– رنگ کردن و دکلره کردن بیش از حد و مکرر نیز آسیبهای جدی به موها وارد میکند.
– گاهی اوقات مشاهده میشود که دستکاری بیش از حد موها در خانمها، منجر به ریزش مو میشود.