مطالب از سراسر وب

تفاوت ماهی‌های آب‌شیرین و آب‌شور در چیست؟

دنیای اطلاعات: در این مطلب می‌خواهیم قدری در مورد تفاوت‌ ماهی‌های آب شور و آب شیرین صحبت کنیم، تفاوت‌های این دو دسته را می‌توان در یک دید کلی به بخش‌های زیر تقسیم نمود.

رنگ و فرم

تنوع فرم در ماهیهای آب شیرین محدود است و غالبا شکل آنها شبیه به ماهیهای عمومی می‌باشند اما این تنوع فرم در ماهیهای آب شور بسیار بیشتر است مثل خروس ماهی که شبیه به خار پشت است و یا سنگ ماهی که تا قبل از حرکت کاملا شبیه یک تکه سنگ به نظر می آید،طیفهای رنگی ماهی های آب شور نیز بسیار وسیع تر است البته این بدان معنا نیست که آب شیرین، ماهی های رنگی ندارد رنگهای متفاوت سیچلایدهای مالاوی و یا ماهی دیسکس مثالهایی از ماهی‌های رنگی آب شیرین میباشند اما در رنگ‌های مشابه ،شفافیت و روشنی رنگ در ماهی‌های آب شور بیشتر است.

ماهی های آب شیرین
ماهی های آب شیرین

فیزیولوژی

یک جنبه از فیزیولوژی ماهی، که تنظیم اسمزی نامیده می شود تفاوت زیستی اصلی بین ماهی های آب شور و شیرین را بیان میکند. تنظیم اسمزی چگونگی تنظیم جریان آب در سرتاسر بدن ماهی را روشن میکند که شامل ترکیبی از بافت های بدن، آبشش و عملکرد کلیه هاست.
میزان نمک در بافت های بدن یک ماهی آب شور کمتر از آبی است که در آن زندگی می کنند و محیط شورتر بیرون ، به طور مداوم آب را از بافت های بدن و پوست ماهی جذب میکند. برای جبران آب از دست رفته و جلوگیری از کم آبی بدن، ماهی آب شور مقدار زیادی از آب شور را می نوشد ، و ادرار کمی هم تولید میکند
در نقطه مقابل،میزان نمک بافت بدن یک ماهی آب شیرین بیشتر از آبی است که در آن زندگی می کند و در نتیجه آب به طور مداوم به بدن ماهی آب شیرین از طریق پوست و آبشش های آن جریان می یابد و ماهی هیچ دلیلی برای نوشیدن آب اضافه ندارد. وحتی برای جلوگیری از انباشت آب در بدن ،ادرار زیادی هم تولید میکند.

ماهی های آب شور
ماهی های آب شور

انواع

ماهی های آب شیرین می توانند ماهی های آب سرد و یا ماهی گرمسیری باشند. ماهی های آب سرد عمدتا هم خانواده ماهی قرمز (gold fish)هستند در حالی که ماهیهای گرمسیری آب شیرین خانواده بزرگتری را شامل میشوند ازجمله ماهی های آب شیرین گرمسیری میتوان به ماهی آنجل، دیسکس، سیچلایدهاو باربها اشاره کرد اما ماهی های آب شور همگی ماهی های آب سرد هستند مثل دلقک ماهی، پروانه ماهی، مارماهی، اسب دریایی و خروس ماهی.

شرایط زیستی

دریاچه ها، رودخانه ها و نهرها که محیط طبیعی زیستی یک ماهی آب شیرین را تشکیل می دهند، معمولا در طبیعت هم دچار تغییرات دوره ای می شوند. این فرآیند سبب ایجاد سازگاری بیشتر این ماهی به تغییرات دو محیط طبیعی و آکواریوم شده است ،اما شرایط تقریبا ثابت اقیانوسها حساسیت بیشتری را در ماهی آب شور به وجود آورده است.ماهی های آب شور به یک محیط کم نوسان در دما، شوری، آمونیاک، نیترات و سطح PH نیاز دارد.PHآکواریوم آب شور باید بین ۸٫۲ و ۸٫۴ باشد، در حالیکه بر اساس اطلاعات سایت Aquacon.com در گونه های مختلف آب شیرین PH می تواند از ۶ تا ۹ متغیر باشد.

هزینه ها

به طور متوسط هزینه راه اندازی آکواریوم آب شور بدون احتساب ماهی ،۵۰ % بیشتر از مشابه آن در حالت آب شیرین است،هزینه ماهی ، غذا ،افزودنیها و سرویس های دوره ای نیز تقریبا دو برابر حالت آب شیرین است.

منبع: آب‌سکون

درباره ادمين

مجید کوهی طراح سایت و دانش آموخته مهندسی تکنولوژی جوشکاری است. وی از بحث و مطالعه در مورد فناوری و فلسفه لذت می‌برد، به سبک زندگی اسلامی علاقه دارد و اوقات فراغتش را با کیهان شناسی، طراحی مدارهای الکترونیکی و زمین شناسی می‌گذراند.
تعداد مقالات: 1525 مقاله تا کنون.

یک نظر

  1. سلام دمتون گرم هرچی متن کتابو میخوندم نمیفهمیدم توضیح شما در تفاوت ماهی شور و شیرین خیلی موثر بود خیلی ممنونم 🌹

دیدگاهتان را بنویسید

  • آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز با علامت‌ * مشخص شده‌اند.
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش تایید می‌شود.