دنیای اطلاعات: سرد مزاجی ، دلزدگی، تنفر و یا خستگی جنسی عبارت است از عدم تمایل جنسی و داشتن حداقل هوس و اشتیاق لازم برای انجام نزدیکی جنسی در یک زوج، که در زندگی زناشویی روی میدهد.
سردمزاجی اصطلاح عامیانهای است که در میان مردم برای مردان یا زنانی که دچار کاهش یا فقدان میل جنسی هستند، به کار میرود. سردمزاجی یا کاهش میل جنسی مفهومی علمی دارد و نمیتوان به راحتی به هر کسی گفت سردمزاج. باید شرححال درستی از فرد گرفته شود تا منظورش از به کار بردن این کلمه مشخص شود. هرگاه مردی که بیشتر از ۲۰ سال سن دارد، ازدواج کند و فاصله بین دو رابطه زناشوییاش ۱۰ روز یا بیشتر باشد، به او سردمزاج گفته میشود.
میل جنسی رابطه مستقیم با سن انسانها دارد و این میل در هر ۲ جنس با افزایش سن کاهش مییابد ولی شدت کاهش متفاوت است. اگرتناسب نسبی در نیازها و تمایلات جنسی هر دو نفر وجود داشته باشد مشکلی نیست مشکل وقتی است که یکی از طرفین هر روز تمایل به برقراری رابطه زناشویی داشته باشد و دیگری هر ماه! اینجاست که موضوع سردمزاجی یا همان کاهش میل جنسی مطرح میشود.
سرد مزاجی خانمها در روابط جنسی
باید توجه داشت مدت زمانی کافی که زن برای عکس العمل جنسی لازم دارد خیلی طولانی تر است تا مرد، زیرا هم زمان بیشتری لازم است تا تحریک شود و هم زمان بیشتری طول خواهد کشید تا به اوج لذت جنسی برسد. اگر مرد روابط جنسی را فقط وسیله ای برای ارضای امیال بیولوژیکی خود تصور کرده ، قبل از نزدیکی برای تحریک همسر خود کوشش نکند یا نتواند برای مدتی نعوظ خود را نگاه دارد و زود به اوج لذت جنسی برسد، زن ممکن است کاملا تحریک نشده و قبل از اتمام عمل نزدیکی به اوج لذت جنسی نرسیده باشد .
در چنین صورتی عمل مقاربت می تواند برای زن دردناک باشد و تجربه بد از رابطه جنسی در ذهن او باقی بماند.
کامروا نشدن از همبستری
اکثر مردان متاهل ، باور ندارند که از آیین همبستری اطلاعات ناقصی دارند. بر اساس اظهارات بانوان معلوم شده که سبب سرد مزاجی نیمی از آنان همین عامل کامروا نشدن از همبستری است . آنها به موجب نا آشنایی همسرانشان با اصول زن داری و برقراری روابط جنسی ، چه بسا هیچ مفهومی از این روابط در ذهن نداشته باشند، بلکه آن را عملی حیوانی ، غیر بهداشتی و مشمئز کننده بدانند که جز اتلاف وقت ثمری ندارد.
خیلی از مواقع اشکال اصلی به طرف مقابل آنها یعنی به مرد مربوط می شود که باید وظایف خود را درست اجرا کند گاهی اوقات مرد با آنکه با شیوه های روابط جنسی آشناست بر اثر فشار شهوت یا خودخواهی ، همسر خود را در کامروا شدن یاری نمی کند و پیش از ارضای او دست از عمل زناشویی می کشد. سردی جنسی خصیصه ای نیست که با انسان زاییده شود و تا دم مرگ باقی و برقرار بماند. فردی که احساسات جنسی ندارد ممکن است فقط به این علت باشد که تاکنون با نوع تحریکی که در او عکس العمل به وجود می آورد، مواجه نشده است.
اگر قدرت جنسی مرد ناکافی یا میل جنسی او کم باشد، اگر انزال زود یا بسرعت واقع شود و مرد خود را عقب بکشد، آن وقت است که در زن تنفر و اکراهی در مقابل روابط جنسی به وجود می آید. یعنی یا تحریک نشده و یا محرومیتهای متوالی بتدریج سبب از بین رفتن احساس لذت و از بین رفتن میل جنسی او می شود. در هرحال اگر به طور متوالی او را محروم نگاه دارند پس از مدتی به هیچ وجه لذت نخواهد برد . شاید همسر مردی بسیار مهربان و زن و فرزند دوست و صمیمی و صبور باشد. ولی از نظر عمل زناشویی هیچ توجهی به رضایت زن نداشته باشد و لذت جنسی همسر را نادیده بگیرد.
علل روانی و عاطفی که می توانند در سردمزاجی نقش داشته باشند:
ترس از حاملگی
ترس از آسیب رسیدن به جنین در صورت حامله بودن
دردناک بودن رابطه جنسی به دلیل فقدان برانگیختگی جنسی و لغزندگی مجرای تناسلی در اثر کمی ترشحات. این حالت در اثر عوامل مختلف مثل تحریک جنسی ناکافی، بیزاری از مرد، خستگی، یا اضطراب ایجاد میشود.
نداشتن تجربه یا اطلاعات جنسی سابقه آسیب جسمی یا ضربه روحی ناشی از روابط جنسی
نداشتن موقتی اشتیاق به رابطه جنسی
تظاهرات کلینیکی
اختلال اولیه:که در آن هیچ گاه ارگاسم انجام نشده است
اختلال ثانویه:در شرایط خاصی ارگاسم انجام می شود.(وضعیتی)
نوع اکتسابی:تجربه اولیه حداقل برای یکبار وجود دارد.
عوامل ایجاد سرد مزاجی جنسی در خانم ها
– عوامل شخصیتی، عوامل وابسته به فیزیولوژی، عوامل فرهنگی، جامعه شناسی و روانشناسی در ارگاسم خانمها تأثیر دارند.
عوامل روانی مثل ترس از حاملگی، افسردگی پس از زایمان، طرد شدن از جانب شریک جنسی، ضربه روحی تازه، ترس از آسیب های واژن، احساس خصومت نسبت به مردها، احساس گناه، از دست دادن کنترل یا رفتار پرخاشگرانه، انتظارات فرهنگی و محدودیت های مربوط به جامعه در اختلالات ارگاسم زنان مؤثرند. مشخص شده است که مصرف داروهای ضدافسردگی (مثل ایمی پرامین)،MAOI و مثل بعضی از فنوتیازین ها)، ضد اضطرابها(مثل بعضی از بنزودیازپین ها) و داروهای ضد فشارخون(مثل متیل دوپا) باعث عدم انجام ارگاسم در زنان می شوند. آسیب دیسک بین مهره های کمری و ستون فقرات نیز روی ارگاسم زنان تأثیر دارند.
– فکر اشتباه: بعضی از زنان فکر می کنند که زن باید همیشه خود دار باشد ، و هیچ گاه خود در مسائل زناشویی اقدام به کاری نکند.و هرگاه که همسرش به طرف او آمد رابطه را جنسی را انجام دهد و در هنگام رابطه نیز منفعل باشد و نظاره گر. برخی از زنان از ترس آنکه از طرف شوهر به شهوترانی متهم شوند از اظهار علاقه به روابط جنسی امتناع می ورزند و ترجیح می دهند برای همیشه هم خود و هم طرف خویش را از این لذت محروم سازند.زنان باید باور کنند که آنها نیز حق لذت بردن از یک رابطه جنسی سالم با همسر خود را دارند.و باید در این فرآیند مشارکت داشته باشند. و حتی در هنگامی که احساس نیاز می کنند خود شروع کننده باشند.
در روابط جنسی ، زن نباید به هیچ وجه نقش مفعول [عنصر خونسرد و بی میل] رابازی کند. همان طوری که فعالیت مرد در تحریک زن سبب می شود که عکس العمل تحریکی خودش هم افزوده گردد به همان طریق علاقه و فعالیت زن هم سبب می شود که علاقه و میل شهوانی خودش زیادتر شده ، برای انجام روابط زناشویی آماده گردد. البته نباید از زن انتظار داشت که پیوسته در ابراز علاقه جنسی آغازگر باشد. این که زن باید به آمیزش با شوهر علاقه مند باشد بدین معنی است که او پس از رویکرد مرد به وی از تحریک شدن خویش نهراسد و خود را به رغبت در اختیار وی قرار دهد.
– کمرویی و حیا: کمرویی و حیا عامل دیگر بی توجهی بانوان به مسائل جنسی است . این عامل در آغاز ممکن است پدیده ای طبیعی و زودگذر باشد ولی هرگاه همراه با عواملی دیگر، در اخلاق زن باقی بماند، برای وی نوعی منش ثانوی ایجاد می کند که او را از همبستری با وجود میل باطنی گریزان می سازد. در این حال ، ممکن است او از اخلاق خود رنج ببرد ولی نه به علت آن آگاه است و نه شیوه درمانش را می داند. تا آنجا که رفته رفته زندگی سرد و نا شاد را بر دلبری و دلگرمی ترجیح می دهد و در این راه چندان پیش می رود که گاهی می پندارد نمی تواند رفتاری غیراز این داشته باشد.
اگر دختری با این فکر و عقیده پرورش یابد که ارتباط جنسی ، عملی حیوانی و باعث پستی منزلت انسان و رفتاری غیر اخلاقی است و یا به طور دایم به خاطر بیان احساسات و عواطفش ملامت ونکوهش شود این خیال باطل در ذهن او نقش می بندد که مسائل جنسی اصولا مبتذل و پوچ است. مسلما این تخیلات پس از ازدواج نیز بسهولت از بین نخواهد رفت.
– تجربه بد در گذشته: گروهی از زنان در گذشته تجربه بسیار بدی از ایجاد رابطه داشته اند که می تواند این مسئله به دست درازی لاس زدن خشونت تجاوز و یا رفتاری از طرف یک فرد باشد که با رضایت ایشان نبوده است این مسئله نیز می تواند در زندگی زناشویی فرد در آینده با عث سرد مزاجی زن شود.
– نامناسب بودن شرایط و تاثیر عوامل محیطی: معمولا در برقراری روابط زناشویی ، مردان در پیگیری خواسته خود بیشتر پافشاری دارند تا زنان . بعلاوه وجود حیا در بانوان همیشه مانع از آن است که آغازگر این تمنا باشند. آنها بمراتب بیشتر از مردان به فراهم بودن موقعیت و زمینه ها می اندیشند و ترس از اموری دارند که مردان بندرت بدانها فکرمی کنند. اگر زمانی در زن تمایلی به برقراری رابطه زناشویی وجود داشته باشد، و زمینه ها فراهم نباشد، این میل دوام نمی یابد. گاهی هم این بی میلی به سبب فراهم نبودن زمینه ها نیست بلکه به خاطر در نظر گرفتن عواقب بعدی است. برای مثال هرگاه دسترسی به آب برای انجام نظافت و طهارت ممکن نباشد پیش ازمرد، زن است که از انجام آمیزش خودداری می کند و بدان اشتیاقی نشان نمی دهد.
گاهی وجود صاحبخانه یا میهمان و افراد دیگر مشکلاتی فراهم می آورد که برای مرد نادیده انگاشتن آنها امری طبیعی است در حالی که تصور وجود آنان ، برای بانوان ملال انگیز و دلسردکننده است. موقعیتهایی چون سفر، ایام بیماری ، ضعف جسمی ، خستگی و عواملی از این قبیل برای بانوان جدا حایز اهمیت است ، در حالی که برای مردان چنین نیست.
– تاثیر دلهره و اضطراب بر میل جنسی: وجود دلهره (به هر دلیل که باشد) میل جنسی را در زنان بشدت کاهش می دهد و چه بسا این عامل درمردان مانعی برای کاهش میل جنسی نباشد. در نظر آورید که در خانه ای حمام یا آب گرم وجودنداشته و انجام نظافت و طهارت به خبر کردن صاحبخانه نیازمند باشد. در این حال تمایل به برقراری آمیزش چندان وجود ندارد. بعکس هرگاه در اتاق استراحت ، حمام کوچکی وجود داشته باشد که بتوان نظافت کرد، طبیعتا اشتیاق به آمیزش (حتی اگر میل قبلی نباشد) ممکن است به وجود آید.
– همچنین ترس از بارداری و محیط نامناسب و … برای زن نا امنی و دلهره به همراه می آورد.
– نقش تغذیه در رابطه جنسی : تغذیه ناکافی از عواملی است که در تحلیل بردن قوای جنسی نقشی بسیار مؤثردارد. گاهی انسان به چیزی بی میل نیست ولی برای رو کردن بدان و بهره مند شدن از آن در خود توانی نمی بیند. این در حالی است که اشتیاق به همبستری بدون تغذیه صحیح ( کافی ) میسر نیست . اگر تغذیه زن مناسب نباشد انتظار کشش جنسی بیهوده است.
به طور خلاصه علل سرد مزاجی در زنان عبارتند از : استرس ، خستگی ، رابطه تیره و تار با شریک زندگی ، تحریک ناکافی ، خستگی تاهل ، همجنسگرایی ناخوداگاه ، احساس گناه یا شرم به دلیل سوء سابقه جنسی ، پیری ، عدم تعادل هورمونی ، ترس از حاملگی ، چاقی ، یائسگی ، کمبود ویتامین ، ترس از رابطه جنسی دردناک ، عقده حقارت ، بدن ضعیف ، بیماری هایی مانند دیابت ، کم خونی ، اسکلروز ، عفونت و غیره
درمان سرد مزاجی در زنان
۱- اگر مشکلات و اختلافات رابطه زناشویی علت سرد مزاجی زن باشد آن را می توان از طریق مشاوره دادن به طرفین برای همیشه ریشه کن نمود.
۲- روان درمانی برای از بین بردن ترس های پنهان از رابطه جنسی که ممکن است در وجود زن باشد.مانند ترس از رابطه جنسی دردناک یا ترس از باردار شدن و غیره
۳- رژیم غذایی غنی از : مقدار زیادی آووکادو ، صدف خوراکی ، تخم مرغ ، روغن زیتون ،روغن کنجد ، سویا ، دانه کدو تنبل ، جوانه ها ، آجیل ، شکلات، ویتامین E ، و زینک ( روی ) می تواند کمک زیادی به درمان سرد مزاجی جنسی در زنان بکند.
۴- گیاهانی مانند جیسینگ سیبری ( کمک کننده به تعادل غدد درون ریز در زنان ) ، دامانیا ، پیاز کوهی ، سیب زمینی وحشی ، ریشه زنجبیل برای درمان سرد مزاجی جنسی در زنان بسیار موثر می باشند.زنجبیل یک داروی مقوی غرایز جنسی است که می تواند میل جنسی را افزایش دهد.شنبلیله نیز یکی از داروهای مقوی غرایز جنسی است و به راحتی در دسترس است.داروهای پیازی مانند پیازچه یا پیاز کوهی سرشار از مواد معدنی محرک تولید هورمون های جنسی و در نتیجه بهبود میل جنسی می باشند.مارچوبه نیز برای درمان سرد مزاجی بسیار موثر است.
۵- تمرینات ورزشی منظم و یوگا می تواند به افزایش سلامت جنسی در زنان کمک کند.
۶- سعی کنید به اتفاق شریک زندگیتان فیلم های وابسته به عشق شهوانی ببینید یا کتاب های وابسته به عشق بخوانید.
۷- داشتن ساعات کافی خواب با کیفیت نیز می تواند سبب افزایش میل جنسی در زنان شود.
۸- استرس زدایی از خودتان از طریق ماساژ بدن ، چشمه های معدنی ، مدیتیشن ، و یوگا می تواند سبب افزایش پتانسیل جنسی در زنان شود.
۹- دارو های بر پایه تستوسترون روش خوبی برای درمان سرد مزاجی جنسی در زنان می باشند.
۱۰- سعی کنید با ایجاد محیطی عاشقانه در اتاق خواب شعله های عشق را مجددا روشن کنید.
۱۱- از مواد غذایی شیرین ، مرغ و گوشت قرمز دوری کنید.
داروهای شیمیایی معرفی شده برای درمان سرد مزاجی جنسی:
ویاگرا : این دارو با افزایش گردش خون در آلت تناسلی به زنان و مردان در درمان سرد مزاجی کمک میکند.
هورمون تستوسترون : این هورمون که یک هورمون جنسی مردانه است به زنانی که تحت هیسترکتومی اند نتیجه مثبت نشان داده است.اما استفاده زیاد از این هورمون باعث افزایش رشد موها در ناحیه صورت و حتی ممکن است سبب تغییر صدا شود.
هورمون استروزن : یک هورمون جنسی زنانه است و سبب بهبود میل جنسی در زنان می شود.
سرد مزاجی در آقایان
سردمزاجی ۲ نوع است؛ اولیه که از همان روزهای نخستین بعد از ازدواج، مرد مایل به برقراری روابط زناشویی با فاصله زیاد است و سردمزاجی ثانویه. در این نوع مرد از ابتدا چنین مشکلی نداشته و بعدها دچار کاهش میل جنسی شده است. کاهش میل جنسی ممکن است خفیف، متوسط یا شدید باشد. در نوع شدید ممکن است مرد ماهها یا اصلا تمایلی به برقراری رابطه زناشویی نداشته باشد. سردمزاجی در آقایان خیلی زودتر آشکار میشود، در حالی که در زنان بهخصوص در مراحل خفیف معمولا پنهان باقی میماند.
عواملی مانند مشاغل نامناسب، مشغله فکری زیاد، مشکلات زندگی، افسردگی و اضطراب و اختلال در رابطه عاطفی با همسر از مشکلاتی هستند که به روان مرد صدمه میزنند و میتوانند باعث کاهش میل جنسی او شوند.
از موارد مهمی که روی میل جنسی تاثیر میگذارد، کاهش هورمون مردانه است. هورمون مردانه در سنین بالا بهتدریج کاهش مییابد و متعاقب آن میل جنسی کمتر میشود ولی گاهی در افراد جوان یا میانسالان روند کاهش این هورمون سریع است و مشکلهایی را برای مرد پدید میآورد. مردانی که کاهش میل جنسی تدریجی دارند، بهتر است سطح هورمونشان به روش آزمایشگاهی اندازه گرفته شود.
یکی دیگر از مواردی که باعث کاهش میل جنسی مردان میشود، مصرف داروهای روانگردان است. این داروها فقط باید به وسیله پزشک تجویز شوند. در صورتی که بیماران با مصرف دارو دچار سردمزاجی شدند، باید موضوع را به پزشک اطلاع دهند و هرگز نباید خودسرانه اقدام به ترک دارو یا تغییر دوز آن کنند.
چرا باید سرد کنندهای جنسی مردان را بدانیم
مردان موجوداتی هستند ذاتا خشن، دلیل این خشن بودن را میتوان در تاریخ جستجو کرد، وقتی که مردان از قدیم الایام وظیفه داشتند تا کارهای سخت را انجام بدهند، درنتیجه نیاز به روحیه و جسمی خشن داشتند تا بقا بشریت حفظ شود، چون اگر این نبود و مردان با زنان یکسان بودند، دیگر هیچ خانه ای ساخته نمیشد، هیچ غذایی شکار نمیشد و تا به الان نسل بشریت به احتمال زیاد منقرض میشد ! لذا میبینیم که این ویژگی خشن بودن، ویژگی مثبتی است و برای حفظ بقا و تکامل بشریت باید در کنار روحیه آرام زنان قرار گیرد.
فمنیست ها و زن سالارها : « به یک خروس نگاه کنید، آیا بدون تاج و دمش خروس می شود؟ پس چرا خیال می کنید که با چیندن دم و تاج مردان میتوانید خوش بخت شوید و مطمئن هم باشید که مرداتان مرد باقی مانده است و زندگی تان در امنیت تمام گرم گرم شده است ؟ »
مردان، ذاتا به دلیل همین روحیه شان به دنبال فرمانفرمایی هستند، فرمان فرمایی که به مرد در روابط خانوادگی اش احساس قدرت بدهد، اشتباه نکنید که قدرت به معنای دیکتاتوری یا استبداد و یا حتی پدر سالاری صرف نیست ! بلکه قدرت به این معنا است که مرد باید در روباطش با جنس مخالف احساس کرامت و موثر بودن بکند، برای حضم این جملات باید به این مثل از یک استاد روانشناسی دانشگاه تهران ( که متاسفانه اسمشان را فراموش کرده ام ) اشاره کنم که میگفتند: « مرد باید در خانه پادشاه و زن نخست وزیر باشد » یعنی اینکه با وجود اینکه مرد باید فقط یک مقام تشریفاتی در درون خانه داشته باشد و اصل کار در دست دیگری باشد اما باید کرامت و ابهت مرد درخانه حفظ شود تا این خانه به یکی از گرم ترین و زیبا ترین عواطف انسانی آراسته شود. ( ملاک از مثل نخست وزیر و پادشاه، کشورهای مشروطه ای همچون انگستان است، پس اشتباه نکنید ! )
همان طور که زنان برای شکوفایی احساسات و عواطفشان نیاز به امنیت در روابطشان هستند، مردان نیز به فراخور طبیعتشان نیازمند، ابهت اند تا بتوانند احساساتشان را بروز دهند و به شکوفایی مطلوبی که میتواند بزرگترین تضمین های امنیتی را به زنان بدهد برساند، لذا مشاهده میکنیم که همواره اگر بخواهیم بهترین حالت را در روابط زناشویی داشته باشید باید از معادله ( دادن احساس احترام و ابهت به مردان = گرفتن احساس امنیت و تعهد برای زنان ) استفاده کنید، سرد کنندهای زیر این معادله را برهم میزنند و نتیجه اش این میشود که مردتان، یا از شما زده شود و به شما در خفا خیانت میکند، یا کار را برای همیشه تمام کند و شما را طلاق دهد و یا دربهترین حالت اگر آدم با اخلاق و با ایمانی باشد. با اینکه از شما متنفر است تا آخر عمر شما را تحمل میکند و شما را از آنچه که در روابط زناشیویی نیازمندش هستید و حقتان است، محروم سازد.
سرد کننده های جنسی مردان
خانمهای عزیز از نحسی این ۱۵ عمل بپرهیزید
۱- زنهایی که به گونه ای رفتار میکنند که گویی از سکس و معاشقه خوششان نمی آید.
۲- زنهایی که هیچ وقت شروع کننده نیستند.
۳- زنهایی که نسبت به بدن مردها شناخت کافی ندارند.
۴- زنهایی که بار رسیدن به اوج نقطه جنسی را به مرد شان واگذار میکنند.
۵- زنهایی که در رخت خواب مثل پلیس رفتار میکنند
۶- زنهایی که مثل جسد در رختخواب بی حرکت و بی عکس العمل میباشند.
۷- زن هایی که در رختخواب زیاد حرف میزنند.
۸- زنهایی که زیاد مراقب بهداشت و زیبایی خود نیستند
۹- زنهایی که خودشان از ظاهر و قیافه خود خوششان نمی آید و مرتبا خودشان را پایین می آورند و تحقیر میکنند
۱۰- زنهایی که بیش از اندازه به ظاهر و قیافه خودشان حساس اند.
۱۱- زنهایی که دوست ندارند معاشقه دریافت کنند.
۱۲- زنهایی که فقط به وضع مالی و اقتصادی مرد اهمیت میدهند.
۱۳- زنهایی که با استفاده از بدن و جنسیت خود مردها را بازی میدهند.
۱۴- زن هایی که مدام از نامزد یا همسر قبلی شان صحبت میکنند.
۱۵- زن هایی که به لحاظ جنسی خود انگیخته نیستند.