مطالب از سراسر وب

آروغ زدن بعد از غذا خوردن و راه درمان آن

دنیای اطلاعات: آروغ زدن، احساس تورم شکم و خروج مقدار زیادی گاز از روده از علایمی هستند که در افراد دچار نفخ معده، دیده می‌شوند. گاهی هضم نشدن غذا با نشانه‌هایی مانند سوزش قلب، نفخ، آروغ زدن و حالت تهوع همراه است.

دلایل آروغ زدن

اگر شما غذا را در حجم زیاد یا چرب مصرف کنید، یا هنگام غذاخوردن استرس داشته باشید و سریع غذا بخورید، باعث هضم نشدن غذا و به وجود آمدن نشانه‌های آن نظیر آروغ‌زدن می‌شود. برخی افراد بسیار آروغ می‌زنند و این موضوع، باعث خجالت آنها مخصوصا در جمع می‌شود. در بیشتر موارد، علت بروز آروغ ورود هوا به معده همراه غذا یا نوشیدنی است. هر بار که غذا و آب بلعیده می‌شود، مقداری هوا وارد معده می‌شود. برای پیشگیری، آرام و با دهان بسته غذا بخورید. این کار هم به هضم غذا کمک می‌کند و هم باعث می‌شود هوای کمتری فرو دهید. در ضمن، عصبی هم نشوید. بعضی افراد هنگام عصبی شدن با انگشتانشان بازی می‌کنند یا پاهایشان را تکان می‌دهند، برخی دیگر هم هوای زیادی می‌بلعند، تا گلوی خشک‌شده‌شان را نرم کنند. سعی کنید راه دیگری برای رفع عصبانیت خود بیابید. به علاوه، نوشابه گازدار هم نخورید زیرا هوای فشرده شده در آنها گاهی باعث ایجاد آروغ می‌شود. آدامس هم نجوید زیرا جویدن آدامس باعث تشکیل بزاق بیشتر می‌شود که با بلع آن هوا نیز فرو داده می‌شود. نوشیدن مایعات با نی یا بطری نیز امکان مخلوط شدن هوا را با نوشیدنی زیاد می‌کند بنابراین بهتر است با لیوان آب بخورید. اگر هیچ‌یک از این اقدام‌ها از آروغ زدنتان جلوگیری نکند، امکان وجود آلرژی غذایی یا حساسیت وجود دارد. برخی از شایع‌ترین این غذاها عبارتند از: شیر، تخم‌مرغ، گندم، ذرت، سویا، بادام‌زمینی، مرکبات، کوکاکولا، تربچه و شکلات. می‌توانید غذاهایی که به آنها حساسیت دارید بیابید تا با حذف آنها از بروز آروغ جلوگیری شود. اگر چند علت برای آروغ ‌زدن خود یافتید و نتوانستید آن را متوقف کنید، به پزشک مراجعه کنید. پزشک با انجام آزمایشی مقدار اسید معده را اندازه می‌گیرد زیرا افزایش آن باعث زخم معده می‌شود و کم بودن آن کند شدن هضم و آروغ زدن را در پی دارد.

درباره ادمين

مجید کوهی طراح سایت و دانش آموخته مهندسی تکنولوژی جوشکاری است. وی از بحث و مطالعه در مورد فناوری و فلسفه لذت می‌برد، به سبک زندگی اسلامی علاقه دارد و اوقات فراغتش را با کیهان شناسی، طراحی مدارهای الکترونیکی و زمین شناسی می‌گذراند.
تعداد مقالات: 1525 مقاله تا کنون.

دیدگاهتان را بنویسید

  • آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز با علامت‌ * مشخص شده‌اند.
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش تایید می‌شود.