دنیای اطلاعات: در صوری که تصمیم به لاغری گرفته باشید و در خصوص رژیم های لاغری تحقیق کرده باشید حتما با انواع و اقسام رژیم ها آشنایی دارید. رژیم اتکینز، رژیم دوکان، رژیم سوپ، رژیم لیموترش، رژیم پارینه سنگی و غیره. اما احتمالا در خصوص لاغری با این سبزی پاییزی نشنیده اید.
چغندر یک سبزی کم کالری و حاوی فیبرهای غذایی است که باعث می شود خیلی زود احساس سیری بکنید. در نتیجه نیاز به مصرف مواد غذایی دیگر کم شده و روند لاغری شروع میشود.
ارزش چغندر بالاتر از این حرفهاست
چغندر یک ماده ی غذایی فوق العاده است که باعث ارتقای سطح سلامت می شود. به همین دلیل ارزش این را دارد که در برنامه ی غذایی و رژیمی تان جا داشته باشد. این سبزی پرخاصیت همچنین برای افرادی که از کم خونی و دیگر بیماری های خونی رنج میبرند و همچنین برای کودکان و خانمهای باردار بسیار مفید است. چغندر سرشار از آهن، بتاکاروتن و ویتامین های B1 ،B2 ،B3 و B6 است.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم چغندر
انرژی : ۳۱ کیلوکالری
پروتئین ها : ۱٫۵ گرم
کربوهیدرات : ۸٫۵ گرم
فیبر : ۱٫۵ گرم
پتاسیم : ۲۵۹ میلی گرم
فسفر : ۳۲ میلی گرم
ویتامین : A 58.5 واحد بین المللی
چگونه انتخاب و نگهداری کنیم؟
_ شما به راحتی می توانید چغندر تازه را از بازارهای میوه و تره بار خریداری کنید. در موقع انتخاب، چغندرهای سفت، گرد و بدون لک با برگ و ریشه ای کاملا سبز را انتخاب کنید.
_ رنگ چغندر باید قرمز تیره باشد.
_ چغندرهای انتخابی را داخل کیسه ی پلاستیکی و داخل یخچال قرار دهید. در این صورت می توانید آنها را به مدت حداقل دو تا سه هفته نگهداری کنید.
_ اگر برگهای چغندر را بدون شستشو داخل کیسه پلاستیکی گذشته و در بخچال قرار دهید به مدت ۵ روز قابل استفاده می مانند.
_ توجه داشته باشید که نباید به هیچ عنوان چغندرهای خام را در فریزر قرار داد چون خیلی زود نرم میشوند.
روش استفاده از چغندر برای لاغری
برای لاغر شدن می توانید چغندر را به صورت خام، بخارپز شده و یا کنسروی مصرف کنید. می توانید چغندر را خالی یا به همراه سالاد با سیر، پیاز و کمی روغن زیتون و نمک و سرکه میل کنید.
اگر می خواهید چغندر را به صورت خام میل کنید می توانید آن را رنده کرده و با کمی روغن زیتون و لیموترش مزه دار و سپس نوش جان کنید.
پختن چغندر به هضم راحت تر آن کمک میکند. می توانید چغندر را با پوست در آب و کمی نمک بیاندازید و آبپز کنید؛ در این صورت چغندرتان رنگ و طعم خود را حفظ می کند. لازم است که چغندرها را به مدت حداقل یک ساعت بجوشانید و سپس پوست آن ها را گرفته و میل کنید.
اگر می خواهید چغندرتان را در فر آماده کنید حواستان باشد تا زمانیکه به طور کامل نپخته باشند آن ها را از فر خارج نکنید تا خواص خود را به طور کامل حفظ کنند.
بهتر است بدانید که برگهای چغندر به همان شیوه ی اسفناج قابل استفاده و مصرف است.
اگر می خواهید از روش لاغری با چغندر به عنوان رژیم لاغری جدی استفاده کنید آن را بیش از ده روز پیاپی ادامه ندهید. در طول مدت رژیم حداقل روزانه دو لیتر آب بنوشید. برای لاغر شدن باید آب چغندر نیز بنوشید. نوشیدن آب چغندر باعث می شود که تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن تان را جذب کنید. خوشبختانه فیبرهای موجود در این سبزی کار معده را راحت تر می کند؛ چون باعث کاهش اشتها می شود. لازم است که نوشیدنی چغندرتان را قبل از غذا میل کنید.
منبع : تبیان