آنجلا دوروتئا مرکل متولد ۱۷ ژوئیه ۱۹۵۴ در هامبورگ؛ سیاستمدار آلمانی، دبیر کل اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان و از ۲۲ نوامبر ۲۰۰۵ صدراعظم کنونی و اولین بانویِ صدراعظم در تاریخ آلمان است.
او به عنوان رئیس اتحادیه دموکرات مسیحیها (CDU)، دولت ائتلافی با حزب همپیمانش اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن (CSU) و حزب سوسیال دموکرات آلمان (SPD) را تا سال ۲۰۰۹ رهبری کرد. این ائتلاف پس از دو ماه مذاکره در پس انتخابات فدرال آلمان در ۲۰۰۵ تشکیل شد. پس از انتخابات فدرال در سال ۲۰۰۹ و خروج سوسیال دمکراتها از دولت، مرکل دولت ائتلافی جدید را با مشارکت حزب دموکرات آزاد تشکیل داد.
مرکل که در پی اولین انتخابات مشترک هر دو آلمان شرقی و غربی در دسامبر ۱۹۹۰ و از ایالت «مکلنبورگ-فورپومرن» که از ایالات آلمان شرقی سابق بود، به بوندستاگ راه یافته از سال ۲۰۰۰ تا کنون رئیس اتحادیه دموکرات مسیحیها بوده و رئیس دولت ائتلافی آلمان فدرال است.
آنجلا مرکل رهبر دوفاکتوی اتحادیه اروپا خوانده شده است، و مجله فوربز او را در ۲۰۱۲ دومین شخص قدرتمند جهان، نامید که بالاترین رتبهایاست که یک زن تاکنون بدان رسیده است.
مرکل اولین صدراعظم زن آلمان و اولین شهروند آلمان شرقی سابق است که بر آلمان دوباره متحد شده حکم میراند وی برای سه سال متوالی (۲۰۱۱، ۲۰۱۲، ۲۰۱۳) از سوی مجلهٔ فوربس به عنوان قدرتمندترین زن جهان انتخاب شد.
زندگی
وی در سال ۱۹۵۴ در هامبورگ متولد شد. پدرش یک کشیش و مادرش معلم بود. اندکی بعد از تولد وی، خانوادهاش به آلمان شرقی مهاجرت کردند. در زمان تحصیل در دبیرستان، نمرات خوب او در دروس مختلف بخصوص ریاضی و زبان روسی مورد توجه معلمان قرار گرفته بود.
نام کامل او در آن زمان و تا پیش از ازدواج اولش آنجلا دوروتئا کزنر بود. زمانی که وی وارد دانشگاه شد با اولریش مرکل دانشجوی فیزیک آشنا شد و با او ازدواج کرد. این ازدواج در سال ۱۹۸۲ به جدایی کشید اما آنجلا نام خانوادگی همسر اولش را برای خود حفظ کرد و تبدیل به «آنجلا مرکل» کنونی شد.
تحصیلات
دوران مدرسه
آنگلا، در مدرسه پلیتکنیک شهر تمپلین شروع به تحصیل نمود؛ به عقیده معلمین و همکلاسیها، در دوران کودکی و نوجوانی کمتر مورد توجه اما دارای روابط اجتماعی خوبی بود. استعداد وی بیشتر در دروس زبان روسی و ریاضیات، چشمگیر بود. در المپیاد زبان روسی نیز توانست تا سطح بینالمللی شرکت کند. آنگلا بجای جشنهای معمول فارغالتحصیلی، در مراسم متبرک کلیسا که مختص ورود جوانان به جامعه مسیحایی است (Konfirmation) در کلیسای ماریا ماگدالن (St.-Maria-Magdalenen-Kirche) شهر تمپلین شرکت کرد.
وی در طول دوران مدرسهاش، عضو سازمان جمعی سیاسی کودکان که بعدها گروه جوانان آزاد آلمان (Freien Deutschen Jugend) نام گرفت، بود.
تحصیل در لایپزیگ و دو ازدواج
آنگلا، از همان دوران مدرسه، در تصمیم خود برای تحصیل در رشته فیزیک دانشگاه کارل مارکس مصمم بود. دیپلم خود را سال ۱۹۷۸ در همین رشته از دانشگاه لایپزیگ دریافت و پایاننامهاش با عنوان «تاثیر ارتباط فضایی بر سرعت واکنش در واکنشهای ابتدایی دارای دو ملکول در رسانههای انبوه» را در سال ۱۹۸۶ با درجه عالی اخذ نمود.
آنگلا طی دوران تحصیل فیزیک و تبادلات دانشگاهی دانشگاه لایپزیک در مسکو و لنینگراد، با مردی به نام اولریش مرکل (Ulrich Merkel) آشنا شد و این دو ۱۹۷۷ در کلیسا به عقد رسمی یکدیگر درآمدند. وی با مهاجرت به برلین شرقی در سال ۱۹۷۸ به همراه همسرش، همکاری علمی خود با مؤسسه مرکزی شیمی فیزیکی در آکادمی علوم شهر برلین، را آغاز کرد. در سال ۱۹۸۲ ازدواج بدون فرزند وی، به طلاق انجامید.
مرکل در آکادمی علوم، با همسر کنونی خود، یوآخیم زاور (Joachim Sauer) متخصص شیمی کوانتوم آشنا گردید و در سال ۱۹۹۸ با وی ازدواج نمود. مرکل هماکنون نیز با زاور اما بدون فرزند زندگی میکند، البته شوهرش دو پسر از ازدواج قبلی خود دارد.
مرکل در سال ۱۹۸۶ رساله دکتری خود را با عنوان «بررسی مکانیسم واکنشهای تجزیه با شکستن پیوند ساده و محاسبه سرعت ثابت بر اساس روشهای شیمی کوانتومی و آماری» با درجه بسیار خوب به اتمام رسانید.
فعالیت سیاسی
در سالهای پایانی دولت کمونیستی آلمان شرقی، مرکل در اعتراضات خیابانی شرکت فعالی داشت و به عضویت حزب تازه تاسیس “حرکت دمکراتیک” (Demokratischer Aufbruch) درآمد و در زمان فروپاشی دیوار برلین به عنوان سخنگوی حزب فعالیت میکرد. در سال ۱۹۹۰ مرکل عضو حزب مسیحی دموکرات شد و در پایان همین سال به عنوان نماینده این حزب وارد مجلس آلمان شد. در ژانویه ۱۹۹۱ هلموت کهل (صدراعظم وقت آلمان) او را به عنوان وزیر بانوان و جوانان نامید و سپس وی پست خود را به وزیر محیطزیست، حفظ طبیعت و بالاًخره به امنیت رآکتورها تغییر داد و این وزارت را تا سال ۱۹۹۸ که به قدرت گرفتن حزب سوسیال دموکرات آلمان به رهبری گرهارد شرودر انجامید، نگهداشت. بعد از آن سعی بِه ائتلاف با سوسیال-دموکراتها برای حکومت در بعضی از ایالات کرد که به نتیجِهای نرسید.
آنجلا مرکل در سال ۲۰۰۰ به عنوان دبیر کل حزبش انتخاب شد. با این وجود در سال ۲۰۰۲ ادموند شتویبر دبیر کل اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن که با دموکرات مسیحیها در پارلمان متحد است به عنوان نماینده دو حزب متحد برای صدر اعظمی کاندید شد. این دو حزب با رهبرانشان (مرکل و شتویبر) بارها شرودر و سوسیال دموکراتها را تحت عناوین مختلف سیاستهای غلط اقتصادی، افزایش بدهیهای کشور و مهمتر از همه تعداد بسیار زیاد بیکاران مورد سرزنش قرار میدادند. با این وجود اتحاد آنها بار دیگر در سال ۲۰۰۲، بیشتر به خاطرسیاستهای آنها در مورد جنگ با عراق از ائتلافِ سبز-قرمز به رهبری گرهارد شرودر و یوشکا فیشر شکست خورد.
با افزایش بدهیها و بیکاران کشور در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴، فشار بر شرودر و متحدانش بیشتر شد تا آنجا که دموکرات مسیحیها در سایر ایالتهای آلمان به پیروزی رسیدند. سوسیال دموکراتها و شرودر برای جبران این شکستها پیشنهاد به عقب کشاندن انتخابات پارلمانی در سال ۲۰۰۵ را دادند، تا به رقبای خود محبوبیتشان را میان مردم به اثبات برسانند. در حالی که کارشناسان امیدی برای سوسیال دموکراتها نمیدیدند.
پیروزی در انتخابات آلمان
در انتخابات بوندستاگ در سال ۲۰۰۵ مرکل خود را نامزد صدراعظمی از طرف دو حزب متحد کرد. بر خلاف انتظار همه، سوسیال دموکراتها رأی بالایی آوردند به طوری که اتحادیه دموکرات مسیحیها و سوسیال مسیحیهای بایرن و یا سوسیال دمکراتها هیچ کدام به تنهایی نتوانستند اکثریت پارلمانی را بدست بیاوردند. احزاب کوچکتر مانند حزب سبزها یا دمکراتهای آزاد که بطور سنتی شرکای ائتلافی احزاب بزرگ هستند، هیچکدام اینبار به میزان کرسی مورد نیاز برای ائتلاف با احزاب بزرگتر دست نیافتند. به این ترتیب ائتلاف دمکرات مسیحیها و سوسیال مسیحیهای بایرن مجبور شدند برای اداره کشور با سوسیال دموکراتها ائتلاف بزرگ را تشکیل دهند. بر طبق مذاکراتِ ائتلاف بزرگ، سوسیال دموکراتها به صدراعظمی مرکل و کنارهگیری شرودر از سیاست رضایت دادند به شرط اینکه ۸ وزارتخانه بزرگ در دستان آنها باقی بماند. به این صورت آنجلا مرکل اولین صدر اعظم زن در کشور آلمان معرفی شد.
سیاست مرکل
درباره مرکل و در واقع سیاست کنونی حزب او گفته میشود که او گرایش سنتی آلمان به فرانسه که پایه تشکیل یک اتحادیه قوی اروپایی است را میشکند و مثل تونی بلر و مارگارت تاچر بیشتر گرایش به نزدیکی با آمریکا دارد. این برای اتحادیه اروپا مساله مهمی است وگرنه در زمینه سیاستهای اقتصادی اختلاف احزاب بزرگ حاکم در اروپا بسیار کم شدهاست. او به عنوان مارگارت تاچر قرن بیست و یک یاد میشود.
[/fusion_text]آنگلا مرکل
[/title][person name=”” title=”” picture=”http://www.worldi.ir/media/2015/06/Angela-Dorothea-Kasner-1.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ social_icon_boxed=”” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=” ” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””][/person][fusion_text]نام کامل: آنجلا دوروتئا مرکل
تولد: ۱۷ ژوئیه ۱۹۵۴
محل تولد: هامبورگ، آلمان غربی
حزب سیاسی: اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان
همسر: اولریش مرکل (سابق) – یوآخیم زاوِر
محل تحصیل: دانشگاه لایپزیگ
پیشه: سیاستمدار (صدراعظم آلمان)
تخصص: شیمیدان
دین: پروتستان
امضاء
[/title][fusion_text]