مطالب از سراسر وب

رپورتاژ KYC (مشتری خودت را بشناس) چیست؟

kyc

کسب و کارهای مختلف از فرآیند kyc یا همان “مشتری خودت را بشناس” در شناسایی مشتریان خود و تایید آن ها در زمان معامله و یا قبل از آن استفاده می کنند. این فرآیند در موسسات مالی و بانک ها نیز برای مبارزه با تخلفات مالی و پولشویی به صورت گسترده به کار می رود.
طبق این فرآیند تمامی موسسات مالی ضمن شناسایی مشتریان خود و احراز هویت آن ها، از خطرات و تهدیدهای احتمالی جلوگیری می نمایند. در بانک ها و موسسات بیمه نیز جزئیاتی در رابطه با عدم سوء پیشینه، پولشویی و رشوه خواری در سابقه افراد و مشتریان مورد بررسی قرار می گیرد.
تلاش های فرآیند kyc در جهت آن است که علاوه بر جلوگیری از ضررهای مالی، راه های دسترسی مشتریان و افرادی که در پولشویی ها شرکت می کنند نیز بسته شود. بنابراین kyc یکی از الزامات قانونی برای موسسات مالی است که زیر مجموعه قوانین مبارزه با پولشویی یا AML می باشد.
اگر یک موسسه مالی در شناخت مشتریان مشکوک و یا فعالیت های پولشویی، به درستی اقدام نکند و موفق به شناسایی صحیح این افراد نشود، شامل تحریم ها و جریمه های سنگینی از سوی دولت می شود.
همچنین محیط امنی برای سوء استفاده مجرمان ایجاد می شود تا از سرویس ها و خدمات آن موسسه مالی در جهت تامین منافع غیر قانونی خود بهره برداری نمایند.
هم اکنون ضرر و زیان های ناشی از کلاهبرداری های مالی به صورت آنلاین آمار بسیار بالایی در سراسر جهان دارا است که قسمت عمده آن مربوط به تراکنش های وجه به صورت آنلاین و غیر قانونی می باشد و اکثر آن ها با یک ساختار مدیریت شده kyc قابل جلوگیری هستند.

بخش های کلیدی فرآیند kyc چه مواردی هستند؟

هرگونه ساختاری از این فرآیند دارای سه بخش اصلی و عمده است که شامل نظارت بر فعالیت های حساب بانکی مشتری برای اطلاع یافتن از ریسک پولشویی توسط وی، شناخت فعالیت های کلی مشتری و گردش حساب وی، احراز هویت مشتری با استفاده از نام، آدرس و شناسنامه فرد می باشد.

هویت مشتریان چه نقشی درkyc دارد؟

احراز هویت مشتریان و تایید اینکه فرد با مشخصات ارائه شده مطابقت دارد یا خیر از اهمیت فراوانی برخوردار است. زیرا مهاجمان می توانند با جعل هویت افراد، ضررهای مالی بسیاری را متوجه موسسات مالی کنند.
به همین علت بانک ها و موسسات این چنینی، حساب افرادی را که اطلاعات آن ها با خود فرد مطابقت لازم را نداشته باشد، مسدود می نمایند یا جریمه های زیادی برای این افراد در نظر می گیرند.
پیش از این برای افتتاح حساب در بانک ها مدارکی مانند شناسنامه، اطلاعات محل سکونت شامل آدرس و کد پستی، کارت ملی و اطلاعاتی از این دست مورد نیاز بود.
اما امروزه با پیشرفت فناوری و حرکت نمودن مشاغل و خدمات مختلف به سمت آنلاین شدن، خدمات بانکی و مالی نیز در بستر اینترنت قابل ارائه هستند.
یکی از چالش های اساسی موسسات مالی و نظام بانکی آن است که تمامی معیارهای فرآیند kyc را به صورت آنلاین و کارآمد به انجام برسانند.

احراز هویت مشتریان و تایید آن ها چگونه انجام می شود؟

بانک ها و موسسات مالی برای تایید آنکه فرد حقیقی است و از منابع مالی خود در مقابل سودجویان و مجرمان محافظت نماید، باید هویت اصلی شخص را شناسایی نمایند و راستی آزمایی صورت گیرد.
سه سطح در راستی آزمایی افراد و احراز هویت آن ها وجود دارد. در سطح ساده سازی شده حساب افرادی با سنین پایین و افرادی که دارای حساب مسدود شده هستند، مورد بررسی قرار می گیرد.
در سطح پایه ای حساب های درگردش، جاری و همچنین خدماتی که از طریق اپلیکیشن بانک ارائه می-گردد مورد بررسی است.
و اما سطح پیشرفته برای حساب هایی مورد استفاده قرار می گیرد که دارای سرمایه های کلانی هستند و معمولا حساب های این افراد که از قبل شناسایی شده اند در معرض خطر هستند.
در سطوح ساده بررسی فعالیت های مالی تنها به نام کاربران و تایید آدرس آن ها محدود می شود، اما در سطح پیشرفته موارد بیشتری مانند شغل فرد، معاملات، الگوها و متدهای پرداخت وی مورد بررسی قرار می گیرد.
علائم مشکوک و نیازمند پیگیری در حساب یک فرد شامل افزایش ناگهانی حجم معاملات، جهش معاملات و افزایش زیاد ارزش آن ها است.

ارائه دهندگان خدماتkyc

فرآیندهایkyc باید به صورت کارآمد و اقتصادی توسط موسسات مالی به نحوی ارائه شوند که مشکلات اندکی برای کاربران و مشتریان به وجود آید و با وجود افزایش شرایطkyc مشکلاتی برای مصرف کنندگان خدمات ایجاد ننمایند.
بنابراین بانک ها و ارگان هایی از این دست می توانند اجرای فرآیندهای kyc را به یک پیمانکار سپرده و با امنیت خاطر تنها به ارائه خدمات بانکی به مشتریان خود بپردازند و نگرانی از جهت اجرای راهکارهای kyc و تامین امنیت نداشته باشند.

نقش ارائه دهندگانkyc در این فرآیند چیست؟

پیمانکاران فرآیند kyc، امکان استفاده از خدمات الکترونیکی مانند احراز هویت غیرحضوری را برای موسسات مالی و بانکی فراهم می آورند. بنابراین موسسات مذکور می توانند بدون داشتن دغدغه تامین امنیت به ارائه هرچه بهتر خدمات مالی خود بپردازند.
ارائه دهندگان این خدمات می توانند بهترین، اقتصادی ترین و سریع ترین راه ممکن برای تامین امنیت و احراز هویت کاربران را فراهم نمایند که تمامی این راه کارها با فعالیت های مالی موسسه قابل پیوند خوردن است.
یوآیدی، به عنوان اولین سرویس احراز هویت دیجیتال در کشور، فرایند احراز هویت سامانه سجام به منظور دریافت کد بورسی و احراز هویت سامانه ثنا را با ضریب خطای کمتر از ۰.۰۱ درصد انجام می دهد. همچنین محصولی به منظور رفع مشکل احراز هویت کاربران صرافی رمزارز، ارائه داده است.

درباره ادمين

مجید کوهی طراح سایت و دانش آموخته مهندسی تکنولوژی جوشکاری است. وی از بحث و مطالعه در مورد فناوری و فلسفه لذت می‌برد، به سبک زندگی اسلامی علاقه دارد و اوقات فراغتش را با کیهان شناسی، طراحی مدارهای الکترونیکی و زمین شناسی می‌گذراند.
تعداد مقالات: 1520 مقاله تا کنون.

دیدگاهتان را بنویسید

  • آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز با علامت‌ * مشخص شده‌اند.
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش تایید می‌شود.