مطالب از سراسر وب

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی ترکیه مرحله به مرحله

دنیای اطلاعات: اگر هوس کیک شکلاتی خوشمزه کرده اید یا دوست دارید مهمانی هایتان یک پذیرایی شیک و عالی داشته باشد؛ کیک خیس شکلاتی گزینه بسیار مناسبی است.
امروزه خیلی از افراد علاقه مند هستند تا کیک های مختلف را در خانه امتحان کنند و وقتی حرف از کیک خیس شکلاتی به میان می آید علاقه چند برابر می شود.
پخت این کیک در کشور ترکیه بسیار رواج دارد و اغلب آن را با نام کیک خیس ترکیه ای می شناسند.
کیک خیس شکلاتی به دلیل بافت نرم و عطر و طعم بی نظیری که دارد تبدیل به یکی از محبوب ترین انواع کیک ها شده و به همین دلیل شما می توانید آن را در دورهمی ها و به عنوان عصرانه با انواع نوشیدنی ها مصرف کنید.
کیک خیس شکلاتی

مواد لازم

شکر: ۱ونیم لیوان (۳۰۰ گرم)
شیر: ۱ونیم لیوان (۱۵۰ گرم)
روغن مایع: ۱ لیوان (۲۰۰ گرم)
پودرکاکائو: ۴ قاشق غذاخوری پر
تخم مرغ: ۳ عدد
وانیل: نصف قاشق چایخوری
آرد قنادی: ۲ لیوان سرخالی (۲۵۰ گرم)
بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه

مرحله اول

برای تهیه این کیک خوشمزه، اولین گام آماده کردن سس شکلاتی آن است. داخل یک ظرف یک لیوان و نیم شکر می ریزیم و یک لیوان و نیم شیر که به دمای محیط رسیده را اضافه می کنیم؛ یک لیوان روغن مایع برای تهیه این کیک لازم است، نصف روغن را به مخلوط شیر و شکر اضافه می کنیم و نصف باقی مانده را کنار می گذاریم.
چهار قاشق غذاخوری پر، پودر کاکائو را به مواد می افزاییم. اول یک دقیقه مواد را با قاشق به هم می زنیم تا کمی باهم مخلوط شوند و مواد از حالت آبکی و رقیق خارج شود.

مرحله دوم

حالا باید مواد را با همزن خوب مخلوط کنیم؛ به دلیل اینکه مواد حالت آبکی و شل دارد یکی از پایه های همزن را خارج می کنیم تا مواد حین هم زدن به اطراف پاشیده نشود. با دور کند همزن مواد را چند دقیقه خوب باهم مخلوط می کنیم.
یک لیوان سر خالی از سس را جدا می کنیم و کنار می گذاریم تا بعد از پخت کیک از آن استفاده کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله در ظرف دیگری سه عدد تخم مرغ را که به دمای محیط رسیده را می شکنیم، نصف قاشق چایخوری وانیل به تخم مرغ ها اضافه می کنیم و بعد با همزن شروع به زدن تخم مرغ ها می کنیم؛ حدود هفت تا هشت دقیقه تخم مرغ ها را خوب به هم می زنیم. تخم مرغ ها باید آنقدر زده شوند که حالت کرمی رنگ و غلیظ بگیرند.

مرحله چهارم

حالا به غیر از آن لیوان، بقیه سس شکلاتی که آماده کرده بودیم را به تخم مرغ ها اضافه می کنیم و حدود ۱۵ ثانیه هم می زنیم تا مواد با هم مخلوط شود.
بعد نصف لیوان روغنی که باقی مانده را به مواد اضافه می کنیم و چند ثانیه دیگر مواد را هم می زنیم؛ نباید مواد زیاد زده شود چون پف تخم مرغ ها می خوابد.

مرحله پنجم

در مرحله بعد یک قاشق چایخوری بکینگ پودر را به ۲۵۰ گرم آرد سفید قنادی اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم و در چهار مرحله، هر بار نصف لیوان آرد را روی مواد الک می کنیم و آرام به شکل دورانی و در یک جهت با لیسک مخلوط می کنیم.
برای اینکه گلوله ای از آرد بین مواد باقی نماند، چند ثانیه با همزن مواد را می زنیم

مرحله ششم

حالا مواد آماده ی ریخته شدن در قالب است.
می توان از دو قالب کوچک دایره ای شکل به قطر ۱۵ سانت استفاده کرد؛ به دلیل اینکه کیک به راحتی از قالب جدا شود، داخل کاسه ای کوچک نصف قاشق غذاخوری روغن جامد می ریزیم و یک قاشق سر صاف آرد به روغن اضافه کرده و مخلوط می کنیم. حالا با روغن بدست آمده کف و دیواره های قالب هارا چرب می کنیم.
می توان به جای دو عدد قالب از یک عدد قالب به قطر ۲۰ و ارتفاع ۶ سانتی متر استفاده کرد؛ نکته مهم این است از هر قالبی که استفاده کردیم باید مواد تا نصف قالب پر شود.
قالب ها را که چرب کردیم مواد را داخلشان می ریزیم. باید هر قالب حداقل تا نصف پر شود اگر کمتر باشد کیک به خوبی پف نمی کند.
قالب ها را یک یا دوبار بر روی زمین می کوبیم تا مواد یکنواخت پخش شود.

مرحله هفتم

قالب هارا داخل فر که از قبل روشن بوده و به دمای ۱۸۰ درجه رسیده است در طبقه ی وسط قرار می دهیم و ۴۵دقیقه به آن زمان می دهیم تا بپزد.

مرحله هشتم

در این فاصله در یک قابلمه ی کوچک روی گاز یک لیوان سس را که کنار گذاشته بودیم را یک بار داغ می کنیم تا روغن استفاده شده داخل سس داغ شود و سس بوی روغن ندهد و البته شکر های استفاده شده در داخل سس هم خوب حل شوند و مواد یکنواختی بدست آید. به محض اینکه سس شروع به جوشیدن کرد آن را از روی حرارت برمی داریم و می گذاریم کنار تا به دمای محیط برسد.

مرحله پایانی

کیک را از فر بیرون می آوریم و با سیخ چوبی امتحان می کنیم؛ اگر چیزی به سیخ نچسبد نشان از پختن کیک است. قالب هارا کمی تکان می دهیم تا کیک ها از قالب جدا شوند. با یک خلال دندان همه جای کیک را سوراخ می کنیم و بعد سس شکلاتی خوشمزه مان را روی کیک می ریزیم؛ تمام این کار هارا باید بلافاصله بعد از اینکه کیک را از فر در آوردیم و کیک هنوز داغ است، انجام دهیم تا سس جذب کیک شود.
حدودا نصف بیشتر سس را الان می ریزیم و بعد از گذشت ده دقیقه کیک هارا از قالب بر روی بشقاب پهن برمی گردانیم و باز با خلال دندان کیک را سوراخ می کنیم و بقیه سس را روی کیک و کناره هایش می ریزیم و حدود یک یا دو قاشق از سس را کنار می گذاریم. سس که جذب شد، می توانیم با استفاده از خلال بادام، خلال پسته، پرک بادام و شکلات چیپسی های رنگی کیک را تزئین کنیم. اول کیک را برش می زنیم و بعد با پشت قاشق روی کیک کمی سس می زنیم و رویش پرک بادام و یا خلال بادام یا خلال پسته قرار می دهیم تا به سطح کیک بچسبد.
در مرحله پایانی بعد از اینکه تزئین کیک تمام شد به ظرف مورد نظر انتقال می دهیم و کیک خوشگل و خوشمزه ما آماده خوردن است؛ نوش جان.

درباره الهه

الهه دانش آموخته رشته حسابداری از دانشگاه تبریز است، او علاقه شدیدی به طراحی داشته و با آشپزی کردن روحیه می‌گیرد.
تعداد مقالات: 7 مقاله تا کنون.

دیدگاهتان را بنویسید

  • آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز با علامت‌ * مشخص شده‌اند.
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش تایید می‌شود.