دنیای اطلاعات: کراکت سیب زمینی به معنی کرانچی، از اختراعات فرانسوی ها بوده و انواع مختلفی دارد. ترکیب اصلی آن سیب زمینی و بعد از غلتاندن در آرد سوخاری باید در حمام روغن سرخ شود. این غذا را در کنار غذاهای گوشتی سرو می کنند و به دلیل مزه خوب آن شهرت جهانی دارد و البته جزء فست فودها به حساب می آید.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
سیب زمینی متوسط: ۴ عدد
تخم مرغ: ۲ عدد
پنیر پیتزا: ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غداخوری
پیاز: ۱ عدد
آرد سفید: به مقدار لازم
پودر سیر: به مقدار دلخواه
پودر پیاز: به میزان دلخواه
نمک: به میزان لازم
فلفل قرمز: به میزان لازم
پودرسوخاری: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا سیب زمینی ها را شسته و با مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزد.
در این فاصله پیاز را خرد کرده و با مقداری روغن سرخ نمایید .
نمک ، فلفل و ادویه را افزوده و گوشت را بریزید و تفت دهید تا سرخ شود.
در آخر رب را به مواد اضافه کرده و کمی آب بریزید و اجازه دهید مواد با هم پخته و آب آن تبخیر شود.
سیب زمینی ها را پوست گرفته و رنده کنید سپس تخم مرغ و نمک و ادویه بزنید و آن را ورز دهید.
مخلوط سیب زمینی را به شکل خمیر در آورده و روی آن را با پلاستیک بپوشانید و برای ۱۰ دقیقه در یخچال بگذارید.
بعد از ده دقیقه سیب زمینی را از یخچال خارج کرده و آن را به شکل گلوله های یکسان درآورید.
میان هر کدام از گلوله های سیب زمینی را گود کرده و مقداری از مواد گوشتی را قرار داده و آن را بپوشانید.
تابه ای ر روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا داغ شود .
بهتر است از تابه کوچک و گود استفاده کنید تا کراکت ها داخل روغن غوطه ور شوند.
کراکت ها را داخل روغن بریزید و سرخ کنید.
کراکت های سرخ شده را روی دستمال آشپزخانه بچینید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.
سپس در بشقاب سرو بچینید و با سبزیجات و سس دلخواه میل نمایید.