مطالب از سراسر وب

تاثیرات موبایل برای سلامت مغز جنین

دنیای اطلاعات: به گزارش دنیای اطلاعات محققان دانشکده پزشکی ییل با انجام مطالعه ای تأثیر امواج تلفن همراه بر مادران در دوران بارداری را بررسی کردند. این مطالعه بر روی موش های باردار انجام شد.

تاثیر موبایل برای جنین

دکتر هیوگ تیلور و همکارانش در دانشکده پزشکی دانشگاه ییل، در مطالعه‌ای تأثیر پرتوهای تلفن همراه را بر زنان باردار مورد بررسی قرار داده است. این محققان موش ها را در دو قفس جداگانه قرار دادند و بر روی سقف یکی از قفس ها یک تلفن همراه روشن گذاشتند. بر اساس این پژوهش، موش‌ها در معرض پرتوهایی با بسامد ۸۰۰ تا ۱۹۰۰ مگاهرتز قرار داشتند.
با این حال، آنچه که در این پژوهش کمتر مورد توجه قرار گرفت، این بود که آیا این موش‌ها در معرض همه طیف بسامدهای بین ۸۰۰ و ۱۹۰۰ قرار داشتند یا آن که فقط بخش معینی از این طیف بسامد در طول ۱۷ روز آزمون مورد استفاده قرار گرفت.
محققان صبر کردند تا موش ها بچه های خود را به دنیا بیاورند و زمانی که بچه موش ها کمی بزرگ شدند آن ها را تحت آزمایش رفتاری قرار دادند. پس از آن که جنین موش‌های در معرض این پرتوافشانی قرار گرفته رشد کرده و بزرگ شدند.
پژوهشگران میزان کنش‌های الکتریکی مغز آن ها را اندازه گیری کردند و تعدادی آزمون‌های روانشناختی و رفتاری از آن ها به عمل آوردند.
این موش‌های بزرگسال نشانه‌هایی از بیش فعالی و کاستی حافظه از خود بروز دادند. «تیلور» این تغییرها در رفتار را به تاثیری بر رشد ناحیه پیش پیشانی قشر مخ در دوران بارداری نسبت داد.
آن ها متوجه شدند، موش هایی که در معرض امواج تلفن همراه قرار گرفته بودند ، فعال تر بودند و حافظه آن ها کمی کاهش یافته بود.
بر این اساس، موش هایی که در معرض تلفن های همراه بودند فعال تر شدند اما مغز آن ها کوچک تر شده بود و کارهای غیر ارادی بیشتری از آنها سر می زد.
بنابراین محققان به این نتیجه رسیدند که تلفن های همراه می تواند در دوران بارداری بر مغز جنین اثر بگذارد.
محققان به زنان باردار توصیه می کنند که تلفن های همراه خود را از بدنشان دور نگه دارند.
سازندگان تلفن همراه نیز در دفترچه تلفن همراه به کاربران خود توصیه کرده اند که به دلیل خطرات بالقوه امواج تلفن همراه، این وسیله را از بدنشان دور نگه دارند اما اغلب این هشدارها از سوی مادران باردار نادیده گرفته می شود.
بر اساس آمار جدیدی که توسط سازمان مخابرات سازمان ملل منتشر شده است، امروزه در جهان به اندازه جمعیت دنیا، ‌تلفن همراه وجود دارد.
شاخه سرطان سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۱ با اعلام این که تلفن های همراه می توانند موجب بروز سرطان شوند، خواستار انجام تحقیقات بیشتری در این زمینه شد.
در حال حاضر برخی از کشورها از جمله فرانسه تبلیغ تلفن همراه را برای کودکان به دلیل خطرات احتمالی آن ممنوع اعلام کرده اند.
امواج موبایل بالای ۹۰۰ مگاهرتزاست که بررسی‌های بسیاری نشان داده‌اند که مضراتی برای سلامتی انسان دارند ولی هیچ کدام به اثبات نرسیده است و همچنان در خصوص مضرات آن تحقیقات گسترده ای در حال انجام است.
بر این اساس محققان به زنان باردار هشدار داده اند که در این دوره استفاده از تلفن های همراه را تا حد امکان محدود کنند و از نگه داشتن آن در نزدیک جنین خودداری کنند.
اختلال کاستی توجه و بیش فعالی، یا ADHD گونه‌ای اختلال رشدی است؛
دکتر «تیلور»گفت: ما در این پژوهش نشان داده‌ایم که مشکلات رفتاری در موش‌ها شبیه به ADHD از طریق قرار گرفتن در معرض پرتوهای تلفن همراه در درون رحم ایجاد می‌شود.
افزایش اختلالات رفتاری در فرزندان انسان نیز ممکن است تا حدی نتیجه قرار گرفتن جنین در معرض پرتوافشانی‌های تلفن همراه باشد.

درباره مریم درستکار

مریم درستکار دانش آموخته‌ی کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی در دانشگاه تبریز است. مقالات علمی روز دنیا را دنبال می‌کند. و در اوقات فراغت‌اش کارتون تماشا می‌کند. به نظرش حیرت‌انگیزترین چیز در جهان، وجود موجودیست که می‌پرسد.
تعداد مقالات: 118 مقاله تا کنون.

دیدگاهتان را بنویسید

  • آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز با علامت‌ * مشخص شده‌اند.
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش تایید می‌شود.