مطالب از سراسر وب

نمر باقر النمر (روحانی)

دنیای اطلاعات: نمر باقر النمر متولد ۱۳۷۹ هجری قمری در عوامیه؛ یک مجتهد شیعه و فعال حقوق بشر عربستانی است. او در پی اعتراضات شیعیان عربستان در سال ۲۰۱۲ بازداشت شد. در ۲۳ مهرماه ۱۳۹۳ دادگاه جنایی عربستان سعودی نمر النمر را به دلیل اقدام علیه امنیت ملی و محاربه، به “اعدام با شمشیر و به صلیب کشیده شدن در انظار عمومی” محکوم کرد.

نمر باقر النمر

شیخ نمرتولد: ۱۳۷۹ هجری قمری مصادف با ۱۹۶۸ میلادی
محل تولد: استان القطیف در شرق عربستان
شهادت: ۱۲ دی ۱۳۹۴
محل تحصیل: سوریه
فعالیت‌های اجتماعی: دفاع از شیعیان عربستان

زندگینامه

شیخ باقر در سال ۱۳۷۹ هجری قمری مصادف با ۱۹۶۸ میلادی، در شهر «العوامیه» در شرق عربستان به دنیا آمد.

اساتید

سید محمدتقی مدرسی در تهران
سید عباس مدرسی در سوریه
خاقانی در سوریه
شیخ صاحب الصادق در تهران
شیخ وحید افغانی

اقدامات

شیخ باقر از معروف‌ترین مدرسان علوم مذهبی و دینی در حوزه‌های علمیه است که در حوزه‌های علمیه ایران و سوریه به تدریس کتاب‌هایی همچون کتاب اللمعه الدمشقیه و کتاب جامع المدارک و مستمسک عروه الوثقی و الحلقات شهید سید محمدباقر صدر پرداخته است.
وی پس از بازگشت به کشورش، مرکز مذهبی الإمام القائم (عج) را در شهر العوامیه تأسیس کرد که سنگ‌بنای “مرکز اسلامی” در سال ۱۴۲۲ هجری قمری مصادف با ۲۰۱۱ میلادی بود.
شیخ نمر النمر که در شرق عربستان زندگی می‌کند در سخنرانی‌ خود در فوریه‌ سال ۲۰۰۹ به مقامات سعودی هشدار داد که اگر شأن و حیثیت ما به ما بازگردانده نشود، من شیعیان را به جدایی از عربستان فرا می‌خوانم. کرامت ما مهم‌تر از تمامیت کشور است.
وی در انتقاد از دولت عربستان در یک سخنرانی گفت: اگر یک کشور خارجی مسئول اعتراض‌های شیعیان است، چرا به آن کشور حمله نمی‌کنید؟ چرا به ما بدبخت‌ها حمله می‌کنید؟ به مسئول اصلی و اگر منظورتان ایران است، به ایران حمله کنید و ببینید چقدر توانش را دارید؟
نمر باقر النمر

دستگیری و محکومیت

نخستین بازداشت شیخ نمر در می ۲۰۰۶ میلادی رخ داد. وی در بازگشت از بحرین و به دلیل مشارکت در همایشی بین‌المللی دربارهٔ قرآن کریم از سوی نیروهای امنیتی رژیم سعودی بازداشت شد.
در اتهام شیخ چنین آمده بود: «وی از حکومت عربستان خواسته است به وضعیت قبرستان بقیع رسیدگی کرده، مذهب تشیع را به رسمیت شناخته و شیوه‌های آموزشی و درسی کنونی حاکم بر عربستان را تغییر داده یا لغو کند.»
بازداشت دوم، در ۲۳ آگوست ۲۰۰۸ میلادی رخ داد. شیخ نمر آل نمر در بیستم تیر ۱۳۹۲ در اثر حملهٔ مسلحانهٔ نیروهای امنیتی دستگیر و به مکان نامعلومی انتقال داده شد.[۸] در نوامبر ۲۰۱۴، حکم اعدام نمر از جانب دادگاه ویژه جزایی عربستان سعودی اعلام شد و وی، محکوم به مرگ از طریق گردن زدن با شمشیر شد.
محمدرضا نقدی در واکنش به این حکم اعلام کرده‌است: «اگر نمر اعدام شود، عربستان را به جهنم تبدیل می‌کنیم.»
حکم اعدام نمر، توسط عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه سابق سعودی، تا اطلاع ثانوی، به تعویق افتاده بود.

واکنش‌های جهانی به صدور حکم اعدام شیخ نمر

سازمان ملل: مخالف حکم اعدام هستیم
فرحان حق سخنگوی دبیر کل سازمان ملل گفت: موضع سازمان ملل مخالفت با حکم اعدام است.
عفو بین‌الملل: این حکم باید لغو شود
سازمان عفو بین الملل هم با انتقاد از روند دادگاه جنایی عربستان تأکید کرد که حکم صادر شده تکان‌دهنده است و خواستار الغای این حکم شد.
واکنش مرجعیت شیعه در عراق
منابع نزدیک به مرجعیت شیعه در عراق تأکید کردند: سید علی سیستانی از فؤاد معصوم رئیس جمهور جدید این کشور خواست به منظور جلوگیری از اعدام شیخ «نمر النمر» در عربستان سعودی، دخالت کند.
پیام هاشمی رفسنجانی به ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی
اکبر هاشمی رفسنجانی با ارسال پیامی به ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، جلوگیری از اجرای حکم اعدام شیخ نمر باقر النمر را باعث یأس تفرقه‌افکنان و تقویت وحدت شیعه و سنی در جهان اسلام خواند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این پیام، با تأکید بر حساس بودن شرایط کنونی منطقه و جهان اسلام، نوشت: تفکر وحدت و تحکیم فرق اسلامی، مسلمانان را از این شرایط نجات می‌دهد.
هاشمی رفسنجانی در بخشی از این پیام خطاب به پادشاه عربستان آورده است: انتظار می‌رود در این برهه که فتنه‌ها کیان امت اسلامی را نشانه گرفته، عدم اجرای حکم آیت الله شیخ نمر باقر النمر، تفرقه‌افکنان را مأیوس کند و باعث تعامل و حل مشکلات جهان اسلام شود.
وی با یادآوری جایگاه روحیهٔ تسامح در اسلام و تأثیر محبت در پیوند قلوب تأکید کرد: مسلمانان اتخاذ چنین تصمیمی را از جناب عالی انتظار دارند.
موافقت پادشاه عربستان با درخواست هاشمی رفسنجانی درباره شیخ نمر
بنا بر اعلام پایگاه خبری الیوم الثامن، در پی نامهٔ هاشمی رفسنجانی خطاب به ملک عبدالله بن عبدالعزیز برای لغو حکم اعدام شیخ نمر، وی این حکم را لغو کرده است.
واکنش وزارت امور خارجه ایران
حسین امیرعبدالهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این حکم گفت: اگر خبر صدور حکم قاضی سعودی مبنی بر اعدام شیخ نمر رهبر شیعیان عربستان صحت داشته باشد بدون تردید احساسات مسلمانان را خدشه‌دار می‌کند و واکنش جهانی در پی خواهد داشت.
تظاهرات مردم عربستان برای آزادی وی
مردم عربستان با برگزاری تظاهرات گسترده در شهر قطیف تحت عنوان یوم النمور، آزادی شیخ نمر باقر النمر را خواستار شدند. هزاران تن از مسلمانان شیعه القطیف در شرق عربستان سعودی در مراسم تشییع جنازهٔ مردی شرکت کردند که مخالفان دولت می‌گویند توسط پلیس و در جریان تظاهراتی در اعتراض به دستگیری شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجستهٔ شیعه کشته شده است.
هشدار یمن به عربستان درباره شیخ شیعیان
ابراهیم بدرالدین الحوثی برادر عبدالملک الحوثی رهبر جنبش انصار الله یمن در واکنش به حکم اعدام علیه شیخ نمر النمر نسبت به اجرای حکم اعدام از سوی عربستان سعودی هشدار داد. وی در صفحهٔ شخصی خود بر روی توییتر نوشت: ما به عربستان هشدار قاطعانه می‌دهیم که از هر گونه حماقت در مورد دست‌اندازی به یمنی‌ها در مرزهای این کشور و آسیب رساندن به شیخ النمر خودداری کند.
بیانیه حزب الوفاق بحرین
جمعیت مذکور با بیان اینکه این حکم، آتش اعتراضات علیه رژیم سعودی را شعله‌ور می‌کند، خواستار آزادی این روحانی شد.
خروج چهارمین گلوله از پای نمر باقر النمر
سرانجام بعد از دو سال و نیم با عمل جراحی، چهارمین گلوله از پای وی بیرون آورده شد. او طی دو سال و نیم گذشته بازداشت و به ضرب گلولهٔ نیروهای رژیم عربستان سعودی زخمی شده بود.
دادگاه تجدید نظر
در ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ دادگاه تجدید نظر وی را به اتهام “حمل سلاح، تحریک به اختلافات طایفه‌ای و اطاعت نکردن از ولی امر” به اعدام محکوم کرد. دادگاه تجدید نظر، اتهامات مطرح شده علیه شیخ نمر با حکم صادر شده از سوی دادگاه پیشین وی (دادگاه بدوی) که “محاربه” بود را متناسب ندانست و اعلام کرد که “قتل تعزیری” یا همان اعدام با “جرم‌های ارتکابی از سوی متهم متناسب است.
تأیید حکم اعدام شیخ نمر تکذیب شد
برادر شیخ نمر خبرهای منتشر شده مبنی بر اینکه حکم اعدام شیخ نمر النمر از سوی دادگاه تجدید نظر عربستان تأیید شده را تکذیب کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامهٔ السفیر چاپ لبنان، محمد النمر، برادر شیخ باقر النمر، اعلام کرد: جلسهٔ دیروز از سوی دادگاه کیفری ویژهٔ عربستان برگزار شد و این دادگاه تنها به ملاحظات و ابهامات مطرح شده از سوی قاضی دادگاه تجدید نظر پاسخ داده و پروندهٔ شیخ نمر بار دیگر به دادگاه تجدید نظر ارجاع داده شده. این به معنای آن نیست که حکم جدیدی در خصوص وی صادر شده باشد یا دادگاه تجدید نظر حکم دادگاه کیفری را تأیید کرده باشد.
از سوی دیگر صادق جیران، وکیل مدافع شیخ نمر نیز اعلام کرد: دادگاه کیفری عربستان، پرونده را برای بررسی به دادگاه تجدید نظر ارجاع داده است و هنوز حکم نهایی صادره نشده؛ به عبارت دیگر همه چیز هنوز همانند سابق است.

اجرای حکم اعدام

خبرگزاری رویترز روز شنبه (۱۲ دی ماه ۱۳۹۴ برابر ۲ ژانویه ۲۰۱۶ ) به نقل از وزارت کشور عربستان از اعدام شیخ باقر نمر النمر رهبر شیعیان این کشور خبر داد.

درباره ادمين

مجید کوهی طراح سایت و دانش آموخته مهندسی تکنولوژی جوشکاری است. وی از بحث و مطالعه در مورد فناوری و فلسفه لذت می‌برد، به سبک زندگی اسلامی علاقه دارد و اوقات فراغتش را با کیهان شناسی، طراحی مدارهای الکترونیکی و زمین شناسی می‌گذراند.
تعداد مقالات: 1525 مقاله تا کنون.

دیدگاهتان را بنویسید

  • آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز با علامت‌ * مشخص شده‌اند.
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش تایید می‌شود.