مطالب از سراسر وب

روش تبدیل عیار و محاسبه وزن 750

دنیای اطلاعات: طلای آبشده از ذوب طلاهای کهنه به دست می‌آید و هیچ تضمینی نیست که طلاهای متفرقه و دست‌دومی که ذوب می‌شوند همگی عیارشان 750 باشد. بنابراین ممکن است عیار آبشده کمتر از 750 بشود یا حتی بالاتر، مثلا 767 شود. حالا چرا بالاتر شده؟ احتمالا از ذوب طلای متفرقه‌ای بوده که مقداری طلای عیار بالا هم قاطی‌اش بوده. مثلا طلای 21 عیار قاطی متفرقه بوده.
قیمت طلایی که در مغازه‌ها می‌بینید برای هر گرم طلای 18 عیار است، بنابراین باید ببینیم وزن آبشده، معادل چند گرم طلای 18عیار است؟ اینجاست که به فرمول تبدیل عیار طلا نیاز می‌شود.

فرمول تبدیل وزن به عیار 750: وزن طلا، ضربدر عیارش؛ تقسیم بر 750

البته فقط در آبشده نیست که نیازمند وزن تبدیلی هستیم؛ در طلای شکسته و متفرقه هم عین این مساله هست مثلا طلافروشان، طلای کهنه را با عیار 740 بین خودشان بده بستان دارند و در فاکتورشان، وزن متفرقه را به وزن750 تبدیل می‌کنند تا طلب و بدهی بر مبنای عیار 750 باشد یعنی وزن متفرقه را ضربدر 740 می‌کنند سپس تقسیم بر 750 تا به وزن تبدیلی برسند.

مثال برای تبدیل عیار و رسیدن به وزن 750

آبشده ی روبرو، عیارش 735 است یعنی پانزده خط پایین‌تر از 750، وزن آبشده هم 495.84 گرم است پس تبدیل وزن بدین صورت می‌شود:

تبدیل عیار و رسیدن به وزن750

می‌بینید؟ وزن تبدیل شده به 750، کمتر از وزن روی ترازو شد و همین هم درست است چون عیار این آبشده کمتر از 750 است و طلای کمتری دارد. حالا می‌توانیم وزن تبدیلی را ضربدر قیمت هر گرم کنیم تا مبلغش به دست آید.

تبدیل عیار و رسیدن به وزن750

مثال دوم

این بار عیار بالاتر، آبشده‌ای با عیار 779 که اگر با فرمول “وزن آبشده، ضربدر عیارش؛ تقسیم بر ۷۵۰” تبدیلش کنیم، وزن تبدیلی به 750 می‌شود: 526.19 که بیشتر از وزن روی ترازوست. حالا می‌توانیم با ضرب کردن وزن تبدیلی در قیمت هر گرم، به ارزش ریالی این آبشده برسیم.
موقع قیمت‌گذاری آبشده، وقتی عیارش بیش از 750 باشد، طبیعی است که پول بیشتری برای آبشده بپردازید. به زبان ساده‌تر هرچه طلای بیشتری داشته باشد، قیمتش هم بیشتر می‌شود.

مبنای محاسبه قیمت آبشده، وزن تبدیلی به عیار 750 است.

ماشین حساب محاسبه قیمت طلا

درباره ادمين

مجید کوهی طراح سایت و دانش آموخته مهندسی تکنولوژی جوشکاری است. وی از بحث و مطالعه در مورد فناوری و فلسفه لذت می‌برد، به سبک زندگی اسلامی علاقه دارد و اوقات فراغتش را با کیهان شناسی، طراحی مدارهای الکترونیکی و زمین شناسی می‌گذراند.
تعداد مقالات: 1519 مقاله تا کنون.

دیدگاهتان را بنویسید

  • آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز با علامت‌ * مشخص شده‌اند.
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش تایید می‌شود.