مطالب از سراسر وب

خواص عرق گل نسترن + طریقه مصرف

دنیای اطلاعات: گل نسترن جزء خانواده رزهای وحشی است که به صورت درختچه می روید. این گل در سه رنگ سفید، سفید مایل به گلی و قرمز کم رنگ موجود است. از زمان های قدیم این گل برای مصارف دارویی و درمانی مورد استفاده قرار گرفته است.

اجزای تشکیل دهنده گل نسترن

میوه و دانه های این گیاه از گونه های وحشی مختلف گل سرخ گرد آوری می شود. به شکل بوته های خاردار به ارتفاع ۵۰ سانتیمتر تا ۵ متر. اغلب با شاخه های آویزان و برگ های تک شاخه ای است. گل های آن پنج گلبرگ صورتی یا سفید دارد. میوه قرمز آن کاذب است و دانه ها میوه حقیقی است. دانه تازه آن سطحی براق و انتهای آن لکه های نارنجی مایل به قرمز دارد.
جدار گوشت دار میوه این گیاه حاوی مقادیر زیادی ویتامین ث، اسید سیتریک، اسیدمالیک، سی درصد قند و موسیلاژ است که برای از بین بردن سستی بدن و افزایش مقاومت بدن (به خصوص در مقابل آنفولانزا) مصرف می شود. احتمالا یک داروی مدر است ولی این موضوع هنوز تایید نشده است.
این گیاه در جنگل ها، کنار پرچین ها و بیشه ها می روید. معمول ترین نوع گل سرخ در اروپاست به وفور در اروپا و به ندرت در اسکاتلند می روید. میوه آن را در پاییز گرد آوری می کنند و از وسط شکاف می دهند و در محلی با هوای کمتر از ۶۰ درجه سانتیگراد می خشکانند. نسترن در قصر شیرین، نواحی البرز، نهاوند، تبریز، کرج و ارتفاعات کلاردشت می روید.

خواص عرق نسترن در درمان بیماری ها

در طب سنتی استفاده از عرقیات مختلف کاربرد گسترده ای داشته است. از جمله عرق گیاهان دارویی که همچنان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد عرق کاسنی، عرق بهار نارنج و نیز عرق گیاه نسترن است. میوه این گیاه خواص دارویی دارد. گل نسترن سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان می باشد. در ایران بخاطر خواص دارویی این گیاه از آن برای شربت، چای و مربا استفاده می کردند. همچنین در بعضی از مناطق ایران نیز از میوه این گل برای چاشنی غذا استفاده می شود. در طب سنتی نیز خواص دارویی بی شماری برای گل نسترن ذکر شده است. مصرف عرق و دمنوش این گل برای درمان و بهبود بسیاری از بیماری ها مفید است.
عرق این گل طبعی گرم و میوه آن طبیعتی گرم و خشک دارد. از جمله خواص عرق نسترن می توان به مواردی مثل مقوی اعصاب، مقوی قلب، درمان ناراحتی های معده، رفع ورم کلیه، تصفیه کردن خون، درمان اسهال، رفع کننده اسکوربوت اشاره کرد.
خواص عرق نسترن

رفع افسردگی، بی خوابی و مقوی اعصاب

رفع افسردگی از دیگر خواص عرق نسترن می باشد. زیرا این گل حاوی ترکیباتی است که منجر به حس شادی و نشاط در شخص می شوند. علاوه براین مشکلات کم خوابی و بی خوابی را رفع و سیستم عصبی را نیز تقویت می کند.
می توان از عرق این گل در چای و شربت استفاده کرد. برای تهبه شربت ابتدا به یک لیوان آب، یک چهارم لیوان عرق این گل را اضافه کنید. سپس آن را با عسل شیرین کرده و میل کنید. در طی روز چند لیوان از این شربت را بنوشید.
– دفع کننده سنگ های مثانه و کلیه و پیشگیری از ایجاد آن ها
– دفع سنگ مثانه و سنگ های کلیوی و پیشگیری از ایجاد آن ها یکی از مهم ترین خواص عرق نسترن می باشد. پزشکان طب سنتی برای رفع ناراحتی ها و امراض مجاری ادرار عرق این گل را تجویز می کنند. همچنین از این عرق برای درمان نفریت و قولنج هم استفاده می شود.
همچنین مصرف دم کرده میوه نسترن نیز برای دفع سنگ های کلیوی و سنگ مثانه هم موثر است. ابتدا به ۳۰۰ سی سی آب خنک و سرد، ۱۵ گرم میوه گل نسترن اضافه کنید. بعد از اینکه به جوش آمد، آن را به مدت ۱۵ دقیقه دم کرده و قبل از وعده غذایی یک لیوان از آن را بنوشید.

درمان بیماری ها و ناراحتی‌های معده

یکی از مهم ترین فواید و خواص عرق نسترن کمک به درمان بیماری ها و ناراحتی های دستگاه گوارش است. این عرق کمک به رفع زخم معده کرده و معده را هم تقویت می کند. عرق نسترن دردهای معده را با برطرف کردن انقباض ماهیچه های داخل معده، درمان می کند. برای این منظور روزانه یک فنجان از عرق نسترن را مصرف کنید. همچنین این عرق تاثیر به سزایی در بهبود بیماری های روده هم دارد.

تصفیه کردن خون و مقوی قلب

خاصیت های تصفیه کنندگی خون و تقویت کننده قلب و کمک به رفع طپش قلب از خواص دارویی عرق نسترن می باشند. می توان به جای عرق از میوه گل نسترن هم استفاده کرد.
ابتدا به ۳۰۰ سی سی آب خنک، ۱۰ گرم میوه گل نسترن را اضافه کنید. بعد از گذشت ۳ ساعت که خیس خورد، آن را به جوش آورده به مدت ۵ دقیقه با حرارت ملایم جوشانده و بعد به مدت ۱۵ دقیقه آن را دم کنید. روزانه سه فنجان از این دمنوش را میل کنید.

روش استفاده از عرق نسترن برای درمان بیماری‌ها

به طور کلی برای درمان بیماری های ذکر شده در بخش های قبلی روزانه ۱ تا ۲ فنجان از عرق نسترن را مصرف کنید. همچنین می توان از شربت آن هم که پیشتر توضیح داده شد، استفاده کرد.
برای بهره مندی بیشتر از خواص عرق نسترن بهتر است قبل از خواب و یا صبح زود، قبل از طلوع آفتاب از آن استفاده کنید. البته می توان قبل از وعده های غذایی هم از عرق این گل استفاده کرد.
به طور کلی برای تهیه دمنوش نسترن برای رفع بیماری ها ابتدا یک تا سه قاشق غذاخوری از میوه خرد شده گل نسترن را در مقداری آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه در همان حال بماند. سپس دمنوش را صاف کرده و میل نمایید. روزی سه فنجان از این دمنوش را به صورت تازه مصرف کنید. گفتنی است مقدار میوه می تواند روزانه تا ۱۲ گرم باشد.

فواید عرق نسترن در یک نگاه

درمان بیماری های ناشی از ورم کلیه ها
درمان اسهال های شدید
درمان عوارض کاهش ویتامین c در بدن
ضد انگل آسکاریس
کاهش البومین ادرار و ازدیاد ادرار
تقویت مسلولین
مدر و مقوی
خلط آور
درمان دیابت
درمان اختلالات و بیماری های کبدی
درمان تشنج
درمان بیماری های مزمن پوست
کاهش کلسترول
درمان سیاه سرفه
دارای کلسیم فراوان
درمان نفخ
درمان تشنج های شکم
درمان تپش قلب
درمان اختلالات و تشنج های عصبی
درمان بی خوابی
درمان استفراغ و تهوع
درمان احتباس ادرار
کمک به تولید گلبول های قرمز
مفید برای دوره نقاهت
ضد سرطان
درمان و کاهش ترس، اضطراب و فشارهای عصبی
دفع سنگ صفرا و کاهش صفرا

مضرات عرق نسترن (موارد احتیاطی و موارد منع مصرف)

لازم است بدانیم، مصرف خوراکی میوه گل نسترن یا عرق آن هیچ‌گونه مسمومیتی ایجاد نمی‌کند و در مورد مصرف مقدار زیاد و طولانی‌ آن هم تاکنون گزارشی ارائه نشده است. البته کسانی که به طور مدام با این گل کار کرده و در معرض میوه های نسترن هستند، ممکن است با عوارضی مانند حساسیتهای تنفسی رو به رو شوند.

نکته پایانی

از دیگر خواص عرق نسترن و یا میوه آن این است که مصرف آن ها به مقدار زیاد و حتی برای مدت طولانی هیچ گونه عارضه و مسمومیتی برای فرد ایجاد نمی کند. فقط کسانی که به طور دائم با این گل و میوه آن در تماس هستند، ممکن است دچار حساسیت در دستگاه تنفسی شوند.

درباره ادمين

مجید کوهی طراح سایت و دانش آموخته مهندسی تکنولوژی جوشکاری است. وی از بحث و مطالعه در مورد فناوری و فلسفه لذت می‌برد، به سبک زندگی اسلامی علاقه دارد و اوقات فراغتش را با کیهان شناسی، طراحی مدارهای الکترونیکی و زمین شناسی می‌گذراند.
تعداد مقالات: 1525 مقاله تا کنون.

یک نظر

  1. سلام و تشکر برای مقاله خوبتون؛
    میخواستم بدونم با استفاده از عرق نسترن میشه درد معده رو هم درمان کرد یا خیر؟

دیدگاهتان را بنویسید

  • آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز با علامت‌ * مشخص شده‌اند.
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش تایید می‌شود.