تفاوت گلاب دو آتشه با گلاب معمولی در چیست؟

دنیای اطلاعات: شاید شما هم بسیار اصطلاح گلاب دو آتشه را از زبان عطاری ها یا مردم و تولید کنندگان گلاب شنیده باشید و این سوال برایتان پیش آمده باشد که گلاب دو آتشه یا گلاب دو آتیشه چیست و چگونه گلاب دو آتیشه درست می شود. در اینجا سعی می شود که تفاوت گلاب دو آتیشه با گلاب معمولی توضیح داده شود.
گلاب 2 آتشهبرای درک و فهمیدن تفاوت گلاب دو آتیشه با گلاب معمولی باید فرایند و نحوه تولید گلاب را مورد توجه قرار دهید. برای تهیه گلاب از گلبرگ های گل محمدی که نوع یا واریته ای از گل رز است استفاده می شود که آن را در یک فرایند تقطیر به گلاب تبدیل می کنند.
همانطور که می‌دانید در فرایند گلاب‌گیری گلبرگ‌های گل محمدی را در دیگ‌های بزرگی می‌ریزند و در آن به نسبت خاصی آب می‌ریزند تا پس از گرم شدن و جوشیدن توسط دستگاه‌هایی که دارند این مخلوط آب و گلاب تقطیر شده و به گلاب تبدیل شوند. با انجام یک بار این فرایند گلابی به دست می‌آید که یک گلاب معمولی است که البته به نسبت میزان گل محمدی ریخته شده در دیگ تهیه گلاب می‌تواند غلظت و خواص آن متفاوت باشد. در واقع این روش تهیه گلاب معمولی است.
حال اگر در فرایند تهیه گلاب دو بار تقطیر صورت پذیرد بدین صورت که پس از تهیه گلاب آن گلاب را دوباره با گل‌های محمدی جدید مخلوط کنند حاصل این فرایند تقطیر گلاب معطر، غلیظ و البته تلخ‌تری است که به گلاب دو آتشه یا گلاب دو آتیشه معروف است. در واقع در تهیه گلاب دو آتیشه به جای آب گلاب را با گل های محمدی مخلوط می کنند و حاصل آن گلاب دو آتشه است.