طرز تهیه آش رشته مجلسی خوشمزه

دنیای اطلاعات: آش رشته یکی از پرطرفدارترین و مشهورترین غذاهای سنتی ایران است. این آش برای مناسبت‌های مختلف هم‌چون نذری، سفره‌های ماه رمضان، آشِ پشت پا و … هم طبخ می‌شود. در مهمانی‌ها هم آش رشته یکی از پرطرفدارترین غذاهای مکمل است. در ادامه طرز تهیه آش رشته مجلسی خوشمزه را با هم مرور می‌کنیم.
آش رشته مجلسیتعداد : ۱۰ نفر
زمان آماده سازی : ۳۰ دقیقه
زمان پخت : ۶۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه آش رشته

رشته آش: یک بسته
لوبیا چیتی: یک پیمانه
عدس: یک پیمانه
نخود: نصف پیمانه
نعنا خشک(برای نعنا داغ): چهار قاشق غذاخوری
پیاز (برای پیاز داغ): به میزان لازم (حدودا شش پیاز متوسط کافی است)
سبزی آش (شامل تره، جعفری، شوید، اسفناج، کمی گشنیز خرد شده): نیم کیلو
کشک: به میزان لازم
آرد: ۲ قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل : هر کدام به مقدار لازم

طرز تهیه آش رشته

گام اول

سبزی‌ها را تمیز شسته و همه را یکدست خرد می‌کنیم و به مدت پنج دقیقه روی حرارت ملایم تفت می‌دهیم.

گام دوم

عدس را که جداگانه با مقداری آب و نمک از قبل پخته‌ایم به سبزی‌ها اضافه می‌کنیم.

گام سوم

سپس نخود و لوبیا را هر کدام جداگانه، داخل زودپز با مقداری آب و نمک از قبل پخته‌ایم، به مواد اضافه می‌کنیم.

گام چهارم

قابلمه مورد نظر را تا نصفه از آب پر می‌کنیم و روی اجاق قرار می‌دهیم. حرارت را کمی بالا می‌بریم تا آب کامل بجوش بیاید.

گام پنجم

پیازها را به صورت خلالی خرد می‌کنیم و با کمی روغن تفت می‌دهیم تا رنگ آن طلایی شود، بعد از اینکه پیازها سرخ شدند به اندازه سه تا چهار قاشق را برای تزیین کنار می‌گذاریم. به بقیه پیازها یک قاشق غذا خوری زردچوبه و کمی فلفل و نمک اضافه می‌کنیم.
یک قاشق غذا خوری پودر نعنا خشک هم اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم اگر روغن کم بود، کمی روغن اضافه می‌کنیم و سپس یک قاشق غذاخوری آرد به مواد اضافه می‌کنیم تا آش لعاب بیندازد و خوشرنگ شود.

گام ششم

بعد از نیم ساعت رشته را به سه قسمت تقسیم می‌کنیم. وقتی رشته‌ها را اضافه کردیم دو لیوان آب معمولی روی رشته‌ها می ریزیم تا بهم نچسبند.

گام هفتم

اگر حین کار آب آش کم شد، دوباره به آش آب اضافه می‌کنیم.
هر پنج دقیقه آش را هم می‌زنیم تا ته نگیرد.
بعد از یک ساعت آش رشته مجلسی آماده است.
آش رشته را در ظرف مورد نظر می‌ریزیم و با نعنا داغ و پیاز داغ و کشک که از قبل آماده کرده‌ایم، تزیین می‌کنیم.

نوش جان