۷ فروردین ۱۳۹۶ ساعت: ۱۹:۰۶
خانه > سلامت > طب سنتی > آشنایی با اخلاط در طب سنتی

آشنایی با اخلاط در طب سنتی

دنیای اطلاعات: خلط جسم روان و مرطوبی است که درنتیجه تغییرات انجام شده روی غذا در بدن پدید می آید. محل تولید اخلاط در کبد می باشد.
اخلاط تشکیل دهنده اعضا و اندام های بدن و تغذیه کننده آنها می باشد.

اخلاط

خلط ها شامل:

دم (خون): گرم و تر
صفرا: گرم و خشک
سودا: سرد و خشک
بلغم: سرد و تر

وظایف اخلاط

دم:
۱- حرارت بخشی به بدن و تغذیه بافت ها
۲- رشد و نمو و تامین انرژی بدن
بلغم:
۱- حرارت کم دیده، خام بوده و قابلیت تبدیل به خون را دارد.
۲- نقش تغذیه و تسهیل حرکات مفاصل و جلوگیری از خشکی اعضا
صفرا:
۱- رقیق شدن خون و نفوذ آن در مویرگها و مجاری ظریف و تنگ
۲- تحریک دستگاه گوارش و احساس دفع
سودا:
۱- تغذیه برخی اعضا مانند مو و ناخن
۲-با ریزش متعادل به معده باعث تحریک اشتها میگردد.
اعضا:
از ترکیب اخلاط در بدن ایجاد میشوند.

مراحل هضم غذا و تبدیل آن به خلط ۴ نوع است:

۱- هضم اول: هضم اول در معده اتفاق می افتد. ماده ای در معده به وجود می آید که مثل سوپ یا کشکاب است. این خلط از طریق رگ هایی به نام عروق ماساریگا به کبد می رود. پسامنده های هضم اول همان مدفوع است. اگر در مدفوع خون باشد معده مشکل دارد.
۲- هضم دوم: هضم دوم در کبد صورت می پذیرد. در این مرحله چهار خلط به وجود می آید:
صفرا، دم، بلغم، سودا. پسماند هضم دوم ادرار است اگر در ادرار خون باشد کبد و کلیه دچار مشکل شده است. اگر کبد خوبی نداشته باشیم، اگر کبد سرد و چربی داشته باشیم باعث خلط های ناپخته و بیماری می شود.
۳- هضم سوم و چهارم: هضم سوم و چهارم در عروق اتفاق می افتد. اخلاط در عروق باز هم پالایش می شوند و هر عضوی که نیازمند آن خلط است به خلط مورد نظر به آن عضو فرستاده می شود. کسی که گوشش مشکل دارد در هضم سوم ایجاد می شود. کسی که زیاد عرق می کند در هضم سوم و چهارم اتفاق می افتد.
هر کدام از اعضای بدن از اخلاطی که در سراسر عروق در حال گردش است نسبت به نیاز خودش از آن خلط بر می دارد. زمانی که اختلال در مراجل هضم و تولید خلط بوجود می آید باعث تولید و گردش خلط ناصالح در اندام ها می شود و حرارت هضم و جذب و دفع دچار اختلال شده و بیماری به وجود می آید. خلط بلغم به مفاصل رسوب می کند. در هضم سوم رشد زاویه بدن نیز اتفاق می افتد. مو، ناخن ها، سینه ها در خانم ها. اگر ترشحات صفرا در هضم سوم زیاد باشد ناخن ها ترک بر میدارند و می شکنند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *