مطالب از سراسر وب

از روی رنگ ناخن سلامتی خود را بسنجید

دنیای اطلاعات: ناخن عضو عجیبی است چرا که بسیاری از بیماری ها خود را با ایجاد تغییر رنگ در بستر ناخن نشان می دهند و با تغییر اندکی در آن می‌توان اطلاعات ارزشمندی در مورد درون بدن به دست آورد.

nails

ناخن سفیدرنگ، نشانه سالمندی و گذر زمان است و موج‌دار و برجسته شدن ناخن‌ها، از وجود بیماری های کبد، ریوی و قلبی خبر می‌دهد. توصیه‌های زیر کمکتان می‌کند تا به راز ناخن‌ها پی ببرید.

ناخن زرد:

یکی از مهم‌ترین دلایل زردی ناخن، عفونت‌های قارچی است. هنگامی که عفونت افزایش پیدا می‌کند، کف ناخن سفت می‌شود و اندک‌اندک می‌ریزد. در موارد نادر، زردی ناخن نشانه بیماری های قلبی، ریوی، دیابت و تیرویید است.

ناخن رنگ ‌پریده:

ناخن رنگ پریده، معمولا نشانه افزایش سن و دوره سالمندی است اما گاهی ناخن‌های سفید می‌توانند نشانه بیماری کبد، نارسایی قلبی، کم خونی و سوء‌تغذیه باشند.

ناخن سفید:

اگر ناخن ها بیش از حد سفید باشند و حلقه‌های تیره‌ای روی آنها دیده شود، باید به پزشک مراجعه کنید چون به احتمال زیاد به بیماری هپاتیت مبتلا هستید.

ناخن آبی:

آبی شدن ناخن ها به دلیل کمبود اکسیژن بدن و نشانه عفونت ریوی مثل ذات‌الریه و ابتلا به دیابت است.

تورفتگی و سوراخ شدن ناخن:

اگر سطح ناخن فرو رفته و ترک خورده باشد، نشانه بیماری پسوریازیس یا آرتریت التهابی است. در برخی موارد ناخن بی‌رنگ می‌شود که بسیار معمول است اما اگر پوست زیر ناخن قرمز- قهوه‌ای رنگ شد، باید به پزشک مراجعه و درمان را شروع کرد. پسوریازیس نوعی بیماری پوستی است که در ۱۰ درصد موارد ناخن‌ها را مبتلا می‌کند.

شکافتن یا ترک خوردن ناخن:

خشک و شکننده شدن ناخن ها که باعث ترک‌خوردن و شکستن ناخن می‌شود، از نشانه‌های بیماری تیرویید است. ترک‌خوردن و شکستن ناخن‌ها همراه با زردی آن، نشان‌دهنده عفونت قارچی است.

قرمز و متورم شدن ناخن:

اگر پوست اطراف ناخن قرمز شود و ورم کند، نشانه عفونت زیرجلدی است. این عفونت می‌تواند نتیجه اختلالات بافت همبند ناخن نیز باشد.

خطوط تیره زیر ناخن:

اگر زیر ناخن خط‌های تیره وجود داشته باشد، باید به وسیله پزشک به دقت بررسی شود چون در برخی از موارد این خط‌ها به علت بروز بیماری ملانوم و سرطان پوست ایجاد می‌شوند.

ناخن خوردن:

ناخن خوردن عادت ناپسند بسیاری از افراد و در موارد حاد، نشان‌دهنده اضطرابی دایمی است که به درمان نیاز دارد. در برخی از افراد، ناخن خوردن از علایم اختلال وسواس جبری است که باید به وسیله پزشک درمان شود.

ناخن ها بخشی از پازل هستند:

ناخن‌ها پس از پیشرفت بیماری تغییر می‌کنند و هشدار می‌دهند. پس به ناخن‌هایتان اهمیت دهید و با متخصص پوست مشورت کنید.

درباره ادمين

مجید کوهی طراح سایت و دانش آموخته مهندسی تکنولوژی جوشکاری است. وی از بحث و مطالعه در مورد فناوری و فلسفه لذت می‌برد، به سبک زندگی اسلامی علاقه دارد و اوقات فراغتش را با کیهان شناسی، طراحی مدارهای الکترونیکی و زمین شناسی می‌گذراند.
تعداد مقالات: 1525 مقاله تا کنون.

یک نظر

  1. سلام
    سایت جالبی داری مفید بود.

دیدگاهتان را بنویسید

  • آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز با علامت‌ * مشخص شده‌اند.
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش تایید می‌شود.